Edituri

No manufacturer

Indra Music

Indra Music

"Muzica poate să devină un element cu adevărat magic, cu condiţia ca ea sa fie sublim concepută în spiritul ideilor pure, profund armonioase."

Dan Bozaru (sub numele său artistic INDRA) este printre puţinii artişti români care au abordat muzica electronică şi care, alături de Klaus Schulze, poate fi considerat cel mai reprezentativ exponent al stilului Berlin School. În peisajul muzicii electronice din România, INDRA apare ca un pionier al acestui gen muzical, datorită stilului său specific şi modului de concepere a pieselor sale.

Muzica lui INDRA se adresează mai ales dimensiunii elevate a fiinţei umane, paleta diversităţii ei în aceastădirecţie fiind foarte mare: muzică de relaxare, muzică spaţială, muzică meditativă, muzicăelectronică pură cu asonanţe ale stilului abordat de către pionierii EM, Klaus Schulze, Tangerine Dream, Vangelis si J.-M. Jarre. Compune de asemenea şi în stil trance şi house.

Printre compozitorii de muzică electronică din ţară şi din străinătate, INDRA se distinge prin fineţea cu care îşi compune muzica, surprinzând şi impresionând prin puritate, profunzime, eleganţă şi prin stilul inovator. Este un compozitor nonconformist, care găseşte o plăcere deosebită în a-şi încânta fanii prin compoziţii foarte diversificate. Stilul său este indrăzneţ şi imprevizibil, păstrând însă totdeauna nuanţa subtilă specificăce îi caracterizează muzica. INDRA este pasionat de tradiţia orientală; acest lucru se reflectă şi în muzica sa, care prezintă adeseori inflexiuni sonore specifice.

A susţinut de-a lungul timpului mai multe concerte live, atât în ţară cât şi în străinătate, unele dintre ele în locaţii inedite, cum ar fi concertul din Salina Turda, la peste 40 de m adâncime. Compoziţiile sale sunt foarte apreciate, mai ales în străinătate şi multe dintre revistele de gen au publicat interviurile sale, precum şi review-uri ale albumelor sale, realizate de către specialişti în domeniul EM. Iată câteva extrase:

„Muzica lui INDRA este remarcabilă prin construcţia bine realizată, prin dozarea înţeleaptă, prin lipsa monotoniei - care tronează de multe ori în cazul muzicii electronice -, purtând totodată amprenta sa inconfundabilă.”

„In mod categoric Indra pare inepuizabil. Incepand cu 1993, compozitorul roman a compus 31 de albume, multe dintre ele fiind adevarate „bijuterii” muzicale (...) Piesele sale indraznete arata gustul sau pentru risc,dorinta de a trece dincolo, de a iesi din sabloanele simple, obisnuite, conventionale. Astfel, putem urmari progresul uimitor al acestui artist, puternic influentat de stilul Berlin School.”

© 2006, Phaedream / GOD

„Valoarea lui Indra creste in mod surprinzatorde la album la album. Cu cat ascult mai mult muzica lui Indra, cu atat mai multimi doresc sa o aprofundez. Compozitorul roman farmeca prin abordarea armonioasa a ritmurilor sale puternice. Indra are o viziune muzicala extraordinara, dar spre deosebire de altii, el are si talentul originalitatii sale.”

Sylvain Lupari / GOD; French Home of Dark & Experimental Music

„Unul dintre talentele caracteristice ale lui Indra este diversitatea. De fiecare data exista un ceva care te face sa-i reasculti compozitiile. Indra abordeaza aproape toate genurile de muzica electronica, cu aceeasi usurinta cu care îsi stapaneste sintetizatoarele. Nicio nota ratacita, niciun timp irosit.”

© 2006, Phaedream / GOD

„Indra se dovedeste a fi unul dintre marii muzicieni ai scenei mondiale de muzica electronica, care a iesit recent din anonimat. Pana acum nu am auzit niciun album slab compus de Indra. Indra ar putea fi descris ca fiind raspunsul Romaniei la stilul lui J.-M. Jarre si al lui Vangelis.”

© 2006 Dene Bebbington / Melliflua

„Nu pot pot spun mai mult in ceea ce-l privestepe Indra. Muzica lui este cu adevarat exceptionala!!!”

© 2006 UWE SASSE – Bremen, GERMANY

„Indra pare sa fie capabil sa compuna in mai multe stiluri de muzica, iar in ceea ce priveste melodiile aflate sub influenta stilului lui Klaus Schulze, cu siguranta ca nu am mai auzit pe nimeni sa o faca mai bine decat el.”

© 2006 David Law / Synthmusicdirect

„Prin opera sa, Indra creeaza efecte inaltatoare, luminoase in fiinta ascultatorului. Astfel, el merita sa fie recunoscut de publicullarg al genului, ca un compozitor cu mari pretentii in ceea ce priveste calitatea si profesionalismul muzicii electronice.”

© 2006, Robbert Schuller

„Mai mult decat oricand, Indra isi consolideaza influenta ca fiind merituosul succesor al lui Klaus Schulze in lumea minunata a muzicii electronice. El nu este un simplu copiator al lui Klaus Schulze. Este un artist genial ca si Schulze, care indrazneste si chiar deranjeaza prin originalitatea si vointa sa de a se depasi, album dupa album.”

© 2007, Sylvain Lupari / Guts of Darkness

„Imi pare foarte rau ca nu am auzit de Indra pana acum. Muzica sa este foarte interesanta! Aici se resimte o apropiere fata de stilul lui Klaus Schulze, o lume a sunetului asemanatoare celei care este proprie lui TD.”

Katia Metz @ Muzik an Sich

„Unul dintre aspectele care il deosebeste pe Indra de ceilalti compozitori ai genului este usurinta cu care el ajunge la sonoritatile luminoase si pure si chiar la o anumita veselie in unele momente, care face ca muzica lui sa fie ascultata cu o mare placere.”

© 2007, Dene Bebbington / Melliflua

„Indra, replica Romaniei la Klaus Schulze, continua sa produca intr-un ritm accelerat albume extraordinare orientate in stilul Berlin School.”

© 2007 Phil Derby / Electroambient Space

„Il admir pe Indra pentru numarul mare de albume pe care este capabil sa le compuna si sa mentina in acelasi timp un nivel foarte bun al calitatii.”

2007, Dene Bebbington / Melliflua

„Pentru mine Indra este Klaus Schulze al acestui secol. Nu pentru ca stilurile lor sunt atat de apropiate, ci datorita prolificitatii sale, a simtului sau de a aranja muzica, a modului in care controleaza sintetizatorul, a compozitiilor sale lungi, care se dezvolta in modulatii absolut divine. Muzica lui Indra va fi cea pe care o vom aculta in anii care vor urma, impreuna cu muzica lui Klaus Schulze, vechiul TD, Brendan Pollard si Manuel Gottsching.”

2007, Sylvain Lupari / GOD

site official: indramusic.ro
adresă de contact: indra.contact@indramusic.ro
nr. de contact: 004 – 0722 144 179

Etichete Indra Music