Edituri

No manufacturer

Jocul inițiatic al rostirii magice

Jocul inițiatic al rostirii magice

JOCUL INIȚIATIC AL ROSTIRII MAGICE

Un fermecător joc lăuntric al expresiei emoțional

                                                    Bine ai venit în universul sufletului!

 

Acest set de lamele este destinat copiilor de toate vârstele. Este un adevărat ghid „fermecat” pentru părinții sau profesioniștii din educație, care doresc să contribuie la dezvoltarea personală a copiilor. Acest joc permite un moment de destăinuire recreativă, de explorare a sentimentelor, de deschidere către intuiție, de elevare, de exprimare a adevărului personal, de descoperire a resurselor interioare și de reflecție la întrebările majore despre sensul vieții.

Eroul nostru interior este un personaj alcătuit din poezie și fantezie. De la o lamelă la alta alta, el își dansează existența, ca fiind ceva evident. Copil fără vârstă și naționalitate, spiriduș îndrăzneț, solar și lunar în același timp, pune la dispoziție formulele sale secrete pentru conectarea trupului, minții și inimii. Cu atenția îndreptată către interior, el ne antrenează în reveriile sale, explorând ceea ce este invizibil pentru ochi. El povestește, în șoaptă, despre călătoriile sale către peisaje mirifice. El ascultă, păstrând secretul pentru încrederea oferită, fiecare cuvânt, unic, magic, ce este un portal care surmontează obstacolele, care conectează spiritele. Cu picioarele desculțe pe pământ și aproape de stele, el întrupează o generație de copii noi, înzestrați cu o inimă deschisă, care luminează calea către alte lumi.

Bine ai venit în acest univers fără frontiere! Vei putea să creezi propriile tale spații atemporale, să inventezi covoare zburătoare, purtate spre infinitatea posibilităților posibile... spre momentul când libertatea de exprimare a copiilor anunță soluții colective de evoluție umană.

 

De ce să jucăm acest joc?

În primul rând, pentru a avea grijă de nevoile relaționale ale copiilor.

Acest joc reprezintă o resursă pedagogică de evoluție personală și colectivă. Facilitează exprimarea naturală a copilului și servește drept ghid pentru profesioniștii care conduc întâlniri de discuții. Meditația asociată unei întrebări se însoțește de interiorizare și facilitează exprimarea senzațiilor, emoțiilor, intuițiilor și chestionărilor personale.

În al doilea rând, pentru a evidenția calitățile specifice copilăriei.

A prețui entuziasmul, încrederea, imaginația creatoare benefică, curiozitatea, uimirea, minunarea, bucuria și vitalitatea înseamnă a dezvălui dincolo de simțurile fizice alte simțuri mai „magice”, precum emoția, inspiraţia, intuiția, creativitatea și conștiința.

În al treilea rând, pentru a oferi un loc jocurilor imaginare ale copiilor.

Cele 42 de lamele din categoriile: „Reguli de aur”, „Ritualuri feerice” și „Întrebări secrete” permit copiilor să se amuze cu ușurință descoperindu-și puterile magice: să deschidă ochii sufletului, să asculte vocea discretă din profunzimea lor, să descopere comori noi și să le împărtășească prin cuvinte din inimă.

Fiecare intenţie se realizează concret sub forme ludice:

Să trezească sufletul în fiecare dintre ei;

Să se amuze jucând jocul lui „eu”;

Să ascultă mesajul emoțiilor;

Să transpună ceea ce este neplăcut în cuvinte;

Să viseze împreună pentru a se încânta unul pe altul;

Să creeze punți între sensibilitățile lor;

Să inspire și să fie inspirați.