Edituri

No manufacturer

Chico Xavier - cel mai mare medium al secolului XX

Chico Xavier - cel mai mare medium al secolului XX

Despre Chico Xavier

Francisco Candido Xavier s-a născut pe 2 aprilie 1910 în orașul Pedro Leopoldo, Brazilia, unde a trăit până în decembrie 1958, când s-a mutat la Uberaba, în statul Minas Gerais.
A lucrat neobosit ca medium și a devenit cunoscut ca cel mai devotat lucrător în domeniul Spiritismului creștin, angrenat în activitatea mediumnică, în plus față de devoțiunea sa față de asistența socială și spirituală, precum și față de evoluția ființei umane. Datorită devoțiunii sale față de asistența gratuită acordată celor nevoiași, Chico Xavier a fost omagiat atât de către publicul larg, cât și de agențiile publice, și i-a fost acordat în anul 2000 titlul de „Cetățeanul secolului XX”, ca urmare a unui vot realizat în statul Minas. De asemenea, a fost nominalizat de mai mult de zece milioane de oameni, în anul 1981, pentru Premiul Nobel pentru Pace.
Chico a părăsit planul fizic pe 30 iunie 2002, lăsând în urmă o viață exemplară de iubire față de toți semenii săi.

Cunoscut sub numele de Chico Xavier este cel mai mare medium al secolului XX şi s-ar putea adăuga că este un om sfânt... A fost mereu umil, nu s-a căsătorit niciodată și nici nu a avut relaţii amoroase, și-a petrecut aproape tot timpul rugându-se la Dumnezeu. El a trăit modest, în ciuda faptului că a vândut mai mult de 50 de milioane de cărţi pe care le-a scris sub dicteu inspirat de diferite entităţi superioare.

A scris cu ochii închişi, prin dicteu şi scriere automată, peste 400 de cărţi (o dată a scris astfel chiar două cărţi, în două zile). Scria uneori în limbi pe care nu le cunoştea. O dată a scris invers, precum Leonardo da Vinci, fiind necesară o oglindă pentru a vedea textul normal. A fost invitat la posturile naţionale braziliene şi le-a dovedit jurnaliştilor şi detractorilor talentul său uimitor de mesager al lumilor invizibile. A fost văzut în două locuri în acelaşi timp (bilocaţie), pe scurt, o personalitate cu totul aparte.

Emanuel si Andre Luiz

Chico Xavier a manifestat darul său uimitor încă de când era mic şi se afla în primul rând (în majoritatea timpului) în contact cu o entitate elevată (ghidul său) pe nume Emmanuel.

Către finalul anului 1941 spiritul Emmanuel l-a informat pe Francisco Candido Xavier despre un proiect de a publica o serie de cărți ce le vor permite ființelor umane să afle cum este viața în lumea spiritelor.
Curând după aceasta, spiritul lui Andre Luiz a fost prezentat mediumului, informându-l despre încarnarea sa anterioară. El a precizat că fusese medic pe Pământ, dar nu și-a dezvăluit niciodată adevărata sa identitate.
Introdus de Emmanuel ca „un nou prieten și frate în eternitate”, Andre Luiz s-a armonizat în următoarele 700 de zile cu abilitățile mediumnice ale lui Chico Xavier, pentru a începe misiunea psihografică a cărții „Nosso Lar”, prima dintr-o serie de cărți, și care a fost publicată de Federația Spiritistă Braziliană (FEB) în anul 1944. Andre Luiz, arătând o profundă înțelepciune și disciplină lăuntrică, a transmis învățături de mare valoare rasei umane, prin portretizarea experiențelor trăite de spirite în timpul existenței lor în Lumea Spirituală.