Edituri

No manufacturer

Presopunctura si utilizarile ei

Presopunctura si utilizarile ei

Presopunctura este acupunctura fără ace: metodă utilizată și perfecționată de peste 5000 de ani!
Este una dintre cele mai fiabile terapii - deoarece folosim ca instrument doar mâinile noastre! Presopunctura, acupunctura, masajul și toate celelalte terapii ce au la baza anatomia subtilă energetică a ființei umane, se bucură de recunoaștere oficială. Cu rezultate confirmate inclusiv științific, terapiile energetice sunt acum folosite în întreaga lume în spitale militare, saloane de infrumusetare, saloane de masaj, centre SPA, dar și în cabinete medicale specializate.

Practic, doar prin simpla apăsare a anumitor puncte, bine determinte, vom reuși să "luăm durerea cu mâna", ameliorând migrene, crize de sciatică și simptomele dureroase ale artritei sau reumatismului.
Însă presopunctura poate remedia multe alte senzatii neplăcută, asociate tuturor părților și organelor corpului. Stările de greață, amețeală, febră, simptomele răcelii, nasul congestionat... dar și insomia, indigestiile sau stările de anxietate - pot fi ameliorate și chiar îndepărtate prin proceduri de presopunctură.
De asemenea, există proceduri si rutine de presopunctură cu efect cosmetic, ce redau strălucirea tenului și a ochilor, combat cearcănele sau elimină și previn formare ridurilor fine.
În cadrul presopuncturii, operarea asupra unui punct-focar de pe un canal subtil energetic are proprietatea de a modifica fluxul energiilor care trec prin acesta, în două moduri ce sunt considerate fundamentale:
• Acumularea energiei în punctul-focar şi în canalul subtil energetic respectiv, din exterior sau dintr‑un canal subtil energetic adiacent, ceea ce corespunde efectului de tonifiere;
• Micşorarea energiei în punctul-focar şi în canalul subtil energetic respectiv, prin eliminarea şi prin orientarea ei către alte direcţii, ceea ce corespunde efectului de dispersie.

Localizarea anatomică a punctelor-focar pe trup cu ajutorul Ghidului de presopunctura

Conform medicinei naturiste chineze, localizarea punctelor-focar se realizează în mod exact cu ajutorul unor repere anatomice (ca de exemplu un os proeminent, muşchii, scheletul sau mici protuberanţe rotunjite în anumite zone ale trupului), sau se folosesc anumite metode specifice, de la caz la caz. De exemplu, punctul-focar 31 de pe canalul subtil energetic Vezică Biliară se află pe linia mediană a feţei externe a coapsei, în locul atins de vârful degetului mijlociu atunci când fiinţa este în picioare, cu braţele pe lângă trup.
Unitatea de măsură folosită în mod tradiţional în presopunctură este denumită tsun şi ea este fixată în raport cu dimensiunile trupeşti ale fiecărui om. Această unitate de măsură reprezintă fie lungimea falangei mediane a degetului mijlociu, fie grosimea degetului său mare de la mână. Un tsun şi jumătate corespunde lăţimii indexului plus degetul mijlociu, şi trei tsun-i corespund lăţimii celor patru degete.
Conform principiilor presopuncturii chineze, trupul uman cuprinde douăsprezece canale subtile energetice principale ce corespund organelor interne, ele fiind cuplate două câte două: un organ specific aspectului yin (-) şi un organ specific aspectului yang (+). La modul esenţial, cele douăsprezece canale subtile energetice principale sunt clasificate în funcţie de modul în care energia vitală fundamentală chi (sau qi) a fiinţei circulă în tot trupul şi străbate fiecare dintre aceste canale subtile energetice, conform ciclului nictemeral (orarul ce este împărţit în douăsprezece perioade de câte două ore, din cadrul unei zile).
Exista anumite puncte-focar ce manifestă funcţii energetice cu totul speciale. De exemplu 4 puncte-focar directoare (generale) influenteaza sanatatea unor mari regiuni din corpul uman:
• ST 36: Punct-focar indicat pentru orice afecţiune a abdomenului;
• V 40: Punct-focar indicat pentru orice afecţiune a spatelui şi a şalelor;
• P 7: Punct-focar indicat pentru orice afecţiune a capului şi cefei;
• IG 4: Punct-focar indicat pentru orice afecţiune a feţei şi gurii.

Pentru aprofundare va invitam sa consultati brosura explicativa din setul Ghid practic complet de presopunctură