ISIS dezvăluită. Partea I - Știința, Vol. 2

nou

Autor: Helena Petrovna Blavatsky
Editura: Ganesha
Format: 14.5x21 cm
Numar pagini: 574

Mai multe detalii

60,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

„Atunci când, cu mulți ani in urmă, am călătorit pentru prima dată în Orient spre a explora, fiind animată de o vie curiozitate, tainele sanctuarelor sale, care unele dintre ele sunt actualmente părăsite, unele întrebări îmi reveneau, aș putea spune obsesiv, în conștiință, întristându-mă: Unde se află Dumnezeu? Cine este Dumnezeu? Ce este Dumnezeu? Cine a descoperit în totalitate Spiritul Nemuritor al ființei umane, spre a fi apoi sigur de nemurirea ei?

Chiar și pe vremea când mă aflam deja în culmea frământărilor ce erau legate de răspunsurile la astfel de întrebări, care pentru mine erau dificile, am întrat apoi în legatură cu unele ființe umane ce erau înzestrate cu uimitoare puteri paranormale, misterioase și care dețineau o cunoaștere atât de amplă și profundă încât, pe drept cuvânt, am considerat că astfel de ființe umane își merită pe deplin numele de Mari Înțelepți ai Orientului.

Am fost apoi cât se poate de receptivă la învațăturile lor tainice pe care mi le-au oferit. Unii dintre ei m-au ajutat să înteleg că prin combinarea științei în continuă reînnoire cu religia, existența lui Dumnezeu și descoperirea stării de nemurire a spiritului ființei umane pot fi constatate, pot fi în anumite condiții chiar demonstrate, întocmai precum unele probleme ale geometriei euclidiene.

Cu acea ocazie, pentru prima dată am primit asigurarea că filozofia orientală ezoterică nu profesează în realitate altă credință în afara unei încrederi absolute și de neclintit în omnipotența Sinelui Nemuritor al ființei umane. Apoi am fost învațată că această omnipotență provine tocmai datorita înrudirii ce există între spiritul ființei umane și spiritul universal etern care pentru noi toți este Dumnezeu!“ - Helena Petrovna Blavatsky

12 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)