Vindecarea perfect naturală Mărește

Vindecarea perfect naturală

nou

Filosofia și practica bazate pe unitatea dintre boală și vindecare

Autor: Dr. Henry Lindlahr
Editura: Ganesha
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 368

Mai multe detalii

50,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Vindecarea naturală este o revoluție completă în arta şi ştiința vieții. Este realizarea practică şi aplicarea a tot ceea ce este bun în ştiințele naturale, filosofie şi religie. 

Există două direcţii principale de tratare a bolilor. Una este combativă, cealaltă este preventivă. Tendința cercetării și practicii medicale moderne este aproape în întregime axată pe combatere, în timp ce medicul progresist, învață să lucreze din ce în ce mai mult în direcţii preventive.

Metoda preventivă nu așteaptă apariţia şi instalarea bolii, ci își concentrează eforturile asupra prevenirii ei printr-o viață sănătoasă și prin metode naturale de tratament. Ne menţine trupul într-o stare firească, de echilibru şi ne fortifică împotriva oricărei infecții sau contaminări cu germeni, bacterii și paraziți.

Catehismul Vindecării Naturale

1. Ce este Vindecarea Naturală?
Vindecarea Naturală este un sistem ce construieşte sănătatea ființei în armonie cu principiile din Natură, la nivel fizic, mental, moral și spiritual.

2. Ce este principiul constructiv din Natură?
Principiul constructiv este acela care îmbunătățește și repară, care apropie fiinţa de perfecţiune, a cărui activitate în Natură este desemnată ca fiind evolutivă și constructivă.

3. Ce este principiul distructiv din Natură?
Principiul distructiv dezintegrează și distruge formele și tipurile existente în Natură şi este desemnat ca având o acţiune involutivă.

4. Ce este normal sau natural?
Este normal sau natural ceea ce este în relație armonioasă cu scopurile vieții persoanei și cu principiul constructiv din Natură.

5. Ce este sănătatea?
Sănătatea este o vibrație normală și armonioasă a elementelor și forțelor care compun entitatea umană pe planurile fizic, mental, moral și spiritual ale ființei, în conformitate cu principiul constructiv al Naturii, aplicat vieții personale.

6. Ce este boala?
Boala este o vibrație anormală sau dizarmonioasă a elementelor și forțelor care compun entitatea umană, pe unul sau mai multe planuri de existență, în conformitate cu principiul distructiv al Naturii, aplicat vieții personale.

7. Care este cauza primară a bolii?
Cauza primară a bolii (aici se exclude rănirea accidentală sau chirurgicală a organismului uman sau un mediu ostil vieții umane) este încălcarea legilor Naturii.

8. Care este efectul încălcării legilor Naturii asupra organismului uman?
Efectele încălcării legilor Naturii asupra organismului uman (fizic) sunt:
• scăderea vitalității;
• compoziția anormală a sângelui și a limfei;
• acumularea deșeurilor lichide, a materiilor reziduale și a otrăvurilor în trup.
Aceste condiții sunt identice cu boala, deoarece tind să scadă, să împiedice sau să inhibe funcția normală (vibrația armonioasă) a organismului și provoacă distrugerea țesuturilor vii.

9. Ce este boala acută?
Orice reacţie acută este, în realitate, rezultatul eforturilor Naturii de a elimina materialele străine și otrăvurile din organism și de a repara rănile țesuturilor vii. Cu alte cuvinte, este un efort de curățare și vindecare al Naturii. Boala reală este scăderea vitalității, compoziția anormală a fluidelor vitale (sânge și limfă) și în consecință, acumularea de reziduuri și otrăvuri.

10. Ce este boala cronică?
În cazurile cronice, vibrația normală a organismului se reduce (vitalitate redusă) ca urmare a acumulărilor de deșeuri și otrăvuri, urmată de distrugerea părților și organelor vitale.
Regresul e de multe ori atât de mare, încât forțele constructive și vindecătoare ale Naturii nu mai pot reacționa împotriva bolilor prin eforturi corective acute („crize de vindecare”). Boala cronică este o condiție a organismului în care încărcătura toxică a câștigat ascendent.

11. Ce este o criză de vindecare?
O criză de vindecare este o manifestare acută ce rezultă din reacția forțelor vindecătoare ale Naturii la starea de boală. Tendința sa este către recuperare și, prin urmare, în conformitate cu principiul constructiv al Naturii.

12. Toate reacțiile acute sunt crize de vindecare?
Nu. Există atât crize de vindecare cât și crize ale bolii.

13. Ce este o criză a bolii?
O criză a bolii este o reacție acută ce rezultă din ascendența stării de boală asupra forțelor de vindecare ale organismului. Tendința sa este către o finalitate letală și, prin urmare, în conformitate cu principiul distructiv al Naturii.

14. Ce este vindecarea?
Vindecarea este reajustarea organismului uman de la condiții și funcții anormale, la cele normale.

15. Ce metode de vindecare sunt în conformitate cu principiul constructiv din Natură?
Sunt acele metode care:
• restabilesc condițiile normale și obiceiurile naturale ale vieții în conformitate cu legile Naturii;
• economisesc forța vitală;
• formează sângele pe baze naturale. Adică alimentează sângele cu constituenți naturali în proporții corecte;
• promovează eliminarea deșeurilor și a otrăvurilor, fără a răni în niciun fel trupul uman;
• cresc, în cel mai înalt grad posibil, conștientizarea responsabilității personale și a necesității efortului personal și inteligent de a ne ajuta pe noi înșine.

16. Medicamentele sunt în concordanță cu principiul constructiv din Natură?
Medicamentele sunt în conformitate cu principiul constructiv din Natură în măsura în care acestea nu sunt, în sine, dăunătoare și distructive pentru organismul uman. Şi în măsura în care acționează ca alimente pentru țesuturi și promovează neutralizarea și eliminarea materiilor toxice și a otrăvurilor.

17. Sunt medicamentele otrăvitoare și operațiile chirurgicale indiscriminative, în conformitate cu principiul constructiv din Natură?
Medicamentele otrăvitoare și operațiile indiscriminative nu sunt, de regulă, în conformitate cu principiul constructiv din Natură, deoarece:

• suprimă bolile acute sau reacțiile (crizele). Adică eforturile de curățare și vindecare ale Naturii;
• ele sunt prin ele însele dăunătoare și distructive pentru viața umană;
• astfel de tratamente încurajează convingerea că medicamentele și operațiile chirurgicale se pot substitui respectării legilor Naturii și efortului personal de auto-ajutorare.

18. Este vindecarea metafizică în conformitate cu principiul constructiv din Natură?
Sistemele metafizice de vindecare sunt în conformitate cu principiul constructiv din Natură, în măsura în care nu intervin sau nu suprimă eforturile de vindecare ale Naturii, trezesc speranța și încrederea și sporesc fluxul de forță vitală în organism. Acestea nu sunt în conformitate cu principiul constructiv din Natură, în măsura în care nu reușesc să ajute eforturile de vindecare ale Naturii, ignoră, ascund și neagă legile ei și sfidează rațiunea și bunul-simț. Substituie, în tratamentul bolilor, o credință oarbă, dogmatică în puterea magică a formulelor metafizice și rugăciunii şi slăbesc conștiința responsabilității personale.

19. Este Vindecarea Naturală în conformitate cu principiul constructiv din Natură?
Vindecarea Naturală este în conformitate cu principiul constructiv din Natură deoarece:
• ne învață că principala cauză a slăbiciunii și a bolilor este neascultarea legilor Naturii;
• trezește interesul pentru studiul legilor Naturii și demonstrează necesitatea respectării stricte a acestor legi;
• întărește conștiința responsabilității personale a individului față de propria sa stare de sănătate și față de condițiile ereditare, trăsăturile și tendințele urmașilor săi;
• încurajează efortul personal și ajutorul de sine;
• adaptează mediul și obiceiurile de viață la legile naturale;
• ajută eforturile de curățare și vindecare ale Naturii prin mijloace simple și metode de tratament care nu sunt periculoase sau distrugătoare pentru sănătate și viață, și care sunt la îndemâna tuturor.

20. Care sunt metodele naturale de viață și de tratament?
• Întoarcerea la Natură prin formarea unor obiceiuri naturale de a ne hrăni, a respira, de a ne menţine igiena, a ne îmbrăca, de a gândi şi a trăi, de muncă sau odihnă.
• Remedii elementare cum sunt apa, aerul, lumina, pământul, magnetismul, electricitatea.
• Remedii chimice obţinute prin selecția și combinarea potrivită a alimentelor, îmbogățirea nutrițională cu concentrate alimentare naturale, medicamentele homeopatice, extractele de plante și remedii minerale.
• Remedii mecanice prin gimnastică corectivă, masaj, tratament magnetic, manipulare chiropractică sau osteopatică și, când este indicată, prin intervenție chirurgicală.
• Remedii mentale și spirituale cum sunt relaxarea, sugestia benefică, gândirea constructivă, rugăciunea plină de credință.

Fragment din carte

30 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)