Reducere! Taina Menstruației, vol. 1 + 2 Mărește

Taina Menstruației, vol. 1 + 2

nou

Autor: Gregorian Bivolaru
Editura: Venusiana
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 400+383

Mai multe detalii

60,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Aceasta lucrare de sinteza dezvaluie care este taina cunoscuta DOAR DE CEI PUTINI a menstruatiei si totodata ofera o gama complexa de modalitati utile, multe dintre ele inedite, pentru a o suspenda. Suspendarea partiala sau totala, numai pe o cale perfect naturala, a menstruatiei confera femeii care o realizeaza o multime de avantaje in practica perfecta a continentei sexuale si simultan ii permite sa atinga o extraordinara stare de vitalitate, forta psihica mult marita, putere mentala extraordinara, toate acestea fiind insotite de multiple realizari de natura spirituala.
Toate femeile frumoase, inteligente si puternice, care aspira cu adevarat sa se depaseasca, AICI SI ACUM vor putea sa se ajute foarte mult studiind cu multa atentie si luciditate aceasta carte ce ofera o multime de solutii practice. Prin suspendarea totala a menstruatiei femeia initiata si perseverenta, transforma in mod gradat, prin transmutatie biologica, secretiile sale menstruale intr-o energie launtrica uriasa. Aceasta energie gigantica care se afla la dipozitia sa ii permite dupa aceea femeii sa atinga performante uimitoare, atat in propriul sau univers launtric cat si in ambianta in care ea manifesta liber, intocmai ca o uriasa forta benefica a Naturii (SHAKTI).
Lucrarea prezinta in final marturii ale unor femei minunate, care deja au atins aceasta performanta. Daca aspirati sa fiti CU MULT MAI MULT decat celelalte femei, puneti cu perseverenta in practica metodele de suspendare a menstruatiei si in felul acesta veti descoperi, cu incantare, ca UN GRAM DE PRACTICA IN ACEASTA DIRECTIE VALOREAZA CAT TONE DE TEORIE. (GREGORIAN BIVOLARU)
Aceata lucrare, mult imbogatita, are la baza cartea "PHYSIOLOGICAL ENIGMA OF WOMAN" ("ENIGMA FIZIOLOGICA A FEMEII") scrisa de doctorul RAYMOND BERNARD.

Inca din cele mai vechi timpuri si traditii ale umanitatii, misterul magic al creatiei era considerat a se afla in stransa legatura cu sangele menstrual pe care femeile il elimina intr-o ciclicitate corelata cu ritmurile lunii; cand ovulul este fecundat, menstruatia e retinuta in uter pentru a "se condensa" intr-o noua viata umana. Barbatii priveau cu veneratie si profund respect sangele menstrual eliminat de femeie intr-un mod inexplicabil, de obicei fara durere, deoarece ei erau complet straini de aceasta experienta. De altfel, in foarte multe traditii, chiar si religioase, se fac referiri la valoarea exceptionala a sangelui menstrual, ca forta transformatoare. El este un fluid care contine o supraabundenta a fortei vitale creatoare, fiind considerat esenta vietii.
La foarte multe popoare stravechi, termenii care desemneaza menstruatia, au de asemenea intelesul de "incomprehensibil", "supranatural", "sacru", "spiritual", "divin". Ca si termenul latin "sacer" vechile cuvinte arabe pentru "pur" si "impur" desemnau amandoua, in functie de context, sangele menstrual. Maurii considerau ca sufletele umane erau create din sange menstrual care, atunci cand era retinut in uter, capata forma umana si se transforma intr-un om. Africanii spuneau ca sangele menstrual este "solidificat (inchegat) pentru a modela un om". Aristotel spunea acelasi lucru: viata umana apare prin "coagularea" sangelui menstrual. Plinius cel Batran numea sangele menstrual "substanta materiala a procreatiei (nasterii)", capabila de a forma "un coagul care, dupa aceea, capata viata si creste in forma unui corp".
In traditia hindusa, ideile fundamentale despre sangele menstrual arata ca: "pe masura ce Mama Cosmica (Shakti) creeaza, esenta (substanta) ei devine din ce in ce mai densa si formeaza un coagul (cheag de sange); materia solida este precum, o "crusta" a acestui cheag. Acesta a fost modul in care Ea a dat nastere Cosmosului, si femeile reproduc aceeasi metoda de a da viata, dar la scara redusa.
Conform lui Daustenius, "fructul din uter este hranit doar de sangele matern... menstruatia hraneste fructul pana cand vine timpul potrivit ca acesta sa iasa la lumina zilei."
Indienii din America de Sud spuneau ca omenirea a fost creata din "sangele lunar" la inceputuri. Aceeasi idee era prezenta si in vechea Mesopotamie unde Marea Zeita Ninhursag a creat omenirea din "pamant" si i-a insuflat "sangele vietii" ei. Sub numele ei alternative de Mammetun sau Marea Aruru, ea le invata pe femei sa faca niste papusi de lut si sa le unga cu sange menstrual, opera magica cunoscuta sub numele de ADAM, de la femininul adamah, insemnand "lut insangerat" ("pamant amestecat cu sange"), termen pe care lingvistii pudici l-au tradus ca "pamant rosu".
Povestea biblica a lui Adam a derivat dintr-un vechi mit feminin al creatiei, care relateaza despre crearea barbatului din pamant si sange menstrual. La fel este si relatarea creatiei din Coran, unde se spune ca Allah "1-a facut pe om dintr-un flux misterios de sange"; dar, in Arabia preislamica, Allah era Zeita creatiei, Al-Lat. Plutarh spunea ca omul a fost facut din tarana, dar forta care face un corp uman sa creasca era cea a Lunii, generatoare a sangelui menstrual.
Vietile zeilor erau dependente de puterea miraculoasa a sangelui menstrual. In Grecia antica acesta era numit in mod eufemistic "vinul cel rosu supranatural" daruit zeilor de catre Hera, in forma ei virginala, ca Hebe.
Stravechile mituri hinduse reveleaza natura acestui "vin". La un moment dat toti zeii au recunoscut suprematia Mamei Cosmice, ce se manifesta ca spiritul creatiei (Kali-Maya) - (este evidenta legatura cu Marea Putere Cosmica a timpului, KALI, a carei proiectie subtila in fiinta esteyoni-u femeii). Ea "i-a invitat sa se scalde in suvoiul sangelui ce izvora din yoni-ul ei si sa bea din el; si zeii, intr-o sfanta comuniune, au baut din fantana vietii, si s-au scaldat in el, si au inaltat binecuvantari catre cer." Pana in zilele noastre, tesaturile "patate cu sangele menstrual al Zeitei" sunt pretuite ca talismane vindecatoare.
Pentru ceremoniile religioase, aborigenii din Australia isi pictau pietrele sacre - churingas - si pe ei insisi cu ocru-rosu, considerand ca acesta era in realitate sangele menstrual al femeilor.
Despre zei se spune ca forta lor spirituala, longevitatea si creativitatea lor provenea din aceeasi esenta feminina. Zeul Thor, de exemplu, a atins taramul magic al iluminarii spirituale si nemuririi prin imbaierea intr-un rau plin cu sangele menstrual al "uriaselor". in miturile nordicilor, Odin a dobandit suprematia furand si apoi band "sangele intelept" din vasul triplu aflat in uterul Mamei Pamant, aceeasi Zeita cunoscuta in Asia de sud-est sub numele de Kali sau Maya.


Cuprinsul cartii Taina Menstruatiei

INTRODUCERE ... 3

Capitolul 1
CE REPREZINTA DE FAPT FEMEIA? ... 7
   Conditia femeii in societate de-a lungul timpului ... 7
   Femeia in societatea contemporana ... 9
   Femeia - ideal de frumusete si iubire divina ... 11

Capitolul 2
TABUURILE MENSTRUATIEI ... 13
   Reguli impuse femeii aflate la menstruatie ... 13
   De ce are nevoie de mai multa odihna femeia aflata la menstruatie? ... 15
   Despre tainele sangelui menstrual ... 17
   Virtutile sangelui menstrual asa cum reies ele din unele mesaje ale locuitorilor Pleiadelor ... 22
   Modalitati secrete de asimilare a fluidului menstrual ... 29
   Metoda dilutiilor succesive ... 30
   Prima menstruatie - moment important in viata femeii ... 32
   Nasterea si alaptarea - alte forme de manifestare a erotismului femeii ... 33
   Menstruatia - o alta dimensiune a sexualitatii ... 35

Capitolul 3
TEORII PROPUSE PENTRU EXPLICAREA MENSTRUATIEI ... 42
   Teoria lui Hippocrate: menstruatia - un proces purificator ... 42
   Teoria fermentilor a lui Democrit ... 42
   Teoria pletorei a lui Galen ... 43
   Teoria lui Wagner: menstruatia - o consecinta a esecului de conceptie ... 43
   Teoria lui Beigel: menstruatia - un rezultat al apetitului sexual ... 44
   Teoria lui Gerson: originea mehstruatiei - legata de existenta unui ciclu lunar de imperechere la oamenii primitivi ... 46
   Teoria lui Loewenthal: menstruatia - moment de final al unei pseudo-sarcini ... 46
   Teoria lui Johnstone: menstruatia - consecinta a pozitiei verticale a omului ... 47
   Teoria lui King: menstruatia - un proces nenatural ... 48
   Teoria lui Asher: menstruatia - urmare a unei toxemii periodice a organismului ... 49
   Teoria lui Ehret: menstruatia - rezultat al intoxicatiei cu proteine ... 50
   Teoria valului menstrual a lui Goodman ... 51
   Teoria moderna a menstruatiei ... 53

Capitolul 4
MENSTRUATIA - UN PROCES APROAPE PATOLOGIC ... 54
   Menstruatia poate fi considerata drept o boala periodica ... 54
   Manifestarile patologice care sunt specifice menstruatiei ... 56
   "Mittelschmerz" sau durerea intermenstruala ... 60
   Argumente care arata caracterul patologic al menstruatiei ... 62

Capitolul 5
CICLICITATEA FUNCTIONALA A ORGANISMULUI FEMEII. TIPOLOGII FEMININE ASOCIATE PERIOADELOR CICLULUI MENSTRUAL ... 64
   Ritmul solar si ritmul lunar reflectate in fiinta ... 64
   Calendarul lunar ... 64
   Orarul de debut al menstruatiei ... 64
   Descrierea principalelor fenomene fiziologice care sunt asociate ciclului lunar feminin ... 65
   Periodizarea practica a ciclului lunar feminin ... 66
   Descrierea sintetica a celor patru perioade succesive ale ciclului lunar feminin ... 68
   Descrierea fazelor ciclului lunar corelat cu menstruatia ... 68
   Descrierea fazelor ciclului lunar fara menstruatie ... 68
   Perspectiva traditiei tantrice asupra celor patru perioade ... 69
   Alte cateva repere utile in determinarea celor patru perioade ... 70
   Descrierea celor patru tipologii feminine asociate manifestarilor premenstruale ... 71
   Importanta practica a cunoasterii celor patru tipologii feminine ... 72

Capitolul 6
LEUCOREEA SI MENSTRUATIA ... 73

Capitolul 7
POATE FI REDUSA MENSTRUATIA CU AJUTORUL DIETEI? ... 76
   Dieta si ciclul estrual al mamiferelor ... 76
   Controlul prin dieta asupra menstruatiei ... 77
   Sfaturi practice pentru adecvarea alimentatiei femeilor in functie de cele patru perioade ale ciclului menstrual lunar ... 82
   Cantitatea de hrana ... 82
   Calitatea hranei ... 82
   Prepararea alimentelor ... 83
   Combinarea alimentelor ... 84
   Concluzii ... 84

Capitolul 8
SUPERIORITATEA BIOLOGICA A FEMEII
   Raymond Bernard - citate biografice legate de studiul sau asupra fenomenului menstruatiei ... 85
   Argumente care confirma superioritatea femeii ... 86

Capitolul 9
UN STUDIU AL CARTII DR. HERBERT SHELTON: "MENSTRUATIA, CAUZELE SALE SI TRATAMENTUL" ... 91

Capitolul 10
UN STUDIU AL CARTII DR. GEORGE S. WHITE: "EMANCIPAREA FEMEILOR SAU REGLAREA DURATEI MENSTRUATIEI"
   O sinteza a cercetarilor sale, realizate timp de o jumatate de secol, asupra eliminarii menstruatiei in cazul femeilor fertile sanatoase ... 95
   Superstitii legate de menstruatie ... 95
   Reglarea pe cale naturala a menstruatiei femeii ... 97
   Experiente clinice si concluzii ... 98
   Prezentarea catorva cazuri ... 98

Capitolul 11
UN STUDIU AL DR. KENNETH S. GUTHRIE PREZENTAT IN LUCRAREA "REGENERAREA: METODE SPECIALE CARE SUNT NECESARE PENTRU FEMEI" ... 100
   Prezentare pe scurt a modalitatilor de regenerare a femeii ... 101

Capitolul 12
CONTINENTA SEXUALA - O METODA FUNDAMENTALA DE SUSPENDARE A MENSTRUATIEI, CARE APARTINE INTELEPCIUNII SECRETE TANTRICE ... 102
   Transmutatia biologica ... 105
   Sublimarea cat mai completa a potentialului sexual ... 108
   Amorul cu continenta - un act sacru ... 109
   Despre transfigurarea amoroasa in cuplu ... 110
   Factori care conditioneaza in mod negativ sexualitatea ... 112
   Antrenamentul necesar in cazul femeii pentru realizarea continentei sexuale perfecte ... 113
   Muschii intimi ai femeii ... 114
   Exercitiile Kegel  ... 115
   Efecte suplimentare benefice ale antrena mentului musculaturii peluiene la femeie ... 116
   Gimnastica muschilor interni ... 116
   Urinarea fractionata - unul din procedeele secrete de control a energiei sexuale ... 118
   Implinirea corporala armonioasa a femeii aduce mai multa fericire si face ca viata amoroasa sa fie mai buna ... 119
   Efecte uluitoare ale amorului realizat numai prin continenta sexuala ... 121

Capitolul 13
POSTURI HATHA YOGA FOARTE EFICIENTE PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUATIEI ... 123
   Posturile corporale HATHA YOGA (ASANA-ele) ... 125
   Tehnici YOGA indicate femeilor pentru fiecare perioada a ciclului menstrual ... 146

Capitolul 14
PRESOPUNCTURA - O METODA STRAVECHE CARE APARTINE INTELEPCIUNII TAOISTE, FOLOSITA CA O MODALITATE PRACTICA DE SUSPENDARE A MENSTRUATIEI SI DE REGENERARE A ORGANISMULUI FEMEII ... 148
   Notiuni generale despre tehnicile de presopunctura (digitopunctura) ... 148
   Prezentarea meridianelor energetice principale ale fiintei umane ... 149
   Modul practic de operare in cazul utilizarii presopuncturii ... 149
     Dispersia ... 150
     Tonifierea ... 150
   Corelatii intre activitatea energetica a unor meridiane si fenomenul menstruatiei ... 151
   l)Modalitati de suspendare a menstruatiei si de armonizare a fiintei femeii prin intermediul presopuncturii ... 153
   2)Tehnici speciale de dinamizare a meridianelor energetice care sunt
folosite in vedereasuspendarii menstruatiei ... 157

Capitolul 15
O ALTA METODA EFICIENTA PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUATIEI CARE APARTINE TRADITIEI TAOISTE - EXERCITIUL "CAPRIOAREI" ... 161
   Tehnica de executie a procedeului "Caprioarei" pentru femei ... 163

Capitolul 16
PUTREA GANDULUI EXERCITATA IN SFERA SUBCONSTIENTULUI POATE INFLUENTA FOARTE MULT PROCESUL SUSPENDARII MENSTRUATIEI ... 165
   Mentalul constient ... 165
   Subconstientul - o forta nebanuita ... 169
   Idei foarte importante de care trebuie sa se tina cont in cazul operararii cu sugestii in sfera subconstientului ... 173
   Supraconstientul ... 174
   Credinta foarte puternica este o forta fundamentala care asigura succesul ... 175
   Sugestii si autosugestii profund benefice pentru armonizarea fiintei si pentru suspendarea menstruatiei ... 176

Capitolul 17
MODALITATI FITOTERAPEUTICE INEDITE PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUATIEI CARE APARTIN TRADITIEI MILENARE AYURVEDICE ... 179
   Cateva indicatii necesare femeilor care urmaresc suspendarea menstruatiei ... 179
   Modul in care vor fi alese plantele care faciliteaza atingerea succesului in suspendarea menstruatiei ... 179
   Plante care favorizeaza suspendarea menstruatiei ... 182
   Gruparea plantelor in functie de actiunile lor principale ... 205
   Gruparea plantelor in functie de perioada in care sunt recomandate si in functie de tipologia menstruala a femeii (notata cu T) ... 208
   Cateva indicatii practice ... 210

Capitolul 18
COMPORTAMENTUL ARMONIOS SI DIVIN INTEGRAT AL FEMEII IN VEDEREA SUSPENDARII MENSTRUATIEI ... 211
   Prezentarea terapiilor specifice celor 4 tipologii pentru perioada premenstruala ... 214

Capitolul 19
RELATARILE PRACTICE ALE UNOR FEMEI REFERITOARE LA SUSPENDAREA PARTIALA SAU TOTALA A MENSTRUATIEI ... 215

GLOSAR ... 258
BIBLIOGRAFIE ... 304

2 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)