Aspecte oculte esențiale referitoare la judecata critică, acuzatoare, superficială și răuvoitoare Mărește

Aspecte oculte esențiale referitoare la judecata critică, acuzatoare, superficială și răuvoitoare

nou

Autor: Gregorian Bivolaru
Editura: Lux Sublima
Format: cm
Numar pagini:

Mai multe detalii

16,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Detalii din cartea: Aspecte oculte esentiale referitoare la judecata critica, acuzatoare, superficiala si rauvoitoare Autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru

Studiind cu atentie aceasta brosura, vom fi pusi in garda cu privire la feluritele aspecte ale acestei judecati critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare, devenind mai constienti de aceste manifestari in lumea inconjuratoare, dar mai ales ne vom putea auto-obiectiva si lua mai apoi masurile necesare, in cazul in care sesizam ca si in noi exista astfel de tendinte.
Pentru a critica in mod gratuit pe cineva nu este nevoie sa avem calitati sau inzestrari deosebite si nici sa facem vreun efort iesit din comun.
Tocmai de aceea, diferenta dintre a critica fara temei si a judeca in mod corect este foarte mare, acestea fiind practic doua actiuni diametral opuse.
Ceea cele tulbura pe multe fiinte umane nu sunt cel mai adesea situatiile, evenimentele sau alti oameni, ci judecatile critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare pe care le manifesta ele insele cu privire la acele situatii sau acei oameni.
Cel mai bine este ca urmarim sa vedem intotdeauna in semenii nostri partea lor cea buna, sa-i privim intotdeauna, fara nicio exceptie, pe ceilalti oameni cu bunatate, compasiune, intelepciune si dreptate, dupa exemplul oferit de Dumnezeu.
Temeiul unei judecati obiective trebuie sa fie modul si masura in care fiintele umane respective implinesc Voia lui Dumnezeu.
Unul dintre aspectele caracteristice ale celor care-i judeca in mod critic, acuzator, superficial si rauvoitor pe ceilalti este acela ca, in realitate, ei manifesta si fata de ei insisi astfel de judecati critice, pedepsindu-se astfel singuri.
inteleptii i-au sfatuit intotdeauna pe semenii lor sa nu se pripeasca niciodata sa judece, mai ales atunci cand se simt tentati sa condamne diferite situatii dintr-o perspectiva moralista.
Adevarul este ca noi percepem intotdeauna realitatea intocmai asa cum suntem noi insine.
Iisus a spus: "Nu judecati niciodata, pentru a nu fi dupa aceea voi insiva judecati. Luati aminte ca intotdeauna exact in felul in care voi ii veti judeca pe ceilalti, exact in acelasi mod veti fi dupa aceea voi insiva judecati.
Luati aminte ca intotdeauna cu ce masura le veti masura celorlalti, exact cu aceeasi masura vi se va masura apoi si voua tot ceea ce veti face."
Reculege-te acum, omule, pentru cateva clipe si gandeste-te de ce esti atat de pornit si de indarjit ca sa vezi numai paiul ce se afla in ochiul fratelui tau?
Ai observat tu vreodata pana in prezent barna ce deja se afla in ochiul tau? intreaba-te acum, oare de ce vrei tu sa te duci la fratele tau si sa-i spui: "Lasa-ma sa indepartez acest pai din ochiul tau"?
Omule ipocrit si cu judecata perversa, ia aminte! indeparteaza mai intai barna ce se afla in ochiul tau si abia dupa aceea vei putea vedea totul suficient de clar, astfel incat sa te simti indreptatit sa indepartezi paiul din ochiul fratelui tau.


Cuprinsul cartii „Judecata critica, acuzatoare, superficiala si rauvoitoare“:

INTRODUCERE
ASPECTE OCULTE ESENtIALE REFERITOARE LA JUDECATA CRITICa ACUZATOARE, SUPERFICIALa sI RaUVOITOARE
„Acela care seamana vant va culege apoi furtuna“
Judecata critica, acuzatoare, superficiala si rauvoitoare deschide intr-un mod perfid „poarta“ catre felurite procese de rezonanta oculta cu taramurile infernale
Este intotdeauna foarte usor sa critici, dar este dificil sa oglindesti in mod fidel si sa intelegi corect
Cel mai adesea cei care judeca intr-un mod critic, acuzator, superficial si rauvoitor ii invinuiesc pe ceilalti de defectele si viciile ce se afla in ei (in cei care judeca in felul acesta)
Nu este nevoie sa fii inzestrat nici macar cu o minima inteligenta ca sa ajungi sa critici intr-un mod rautacios si acuzator pe cineva!
Pentru a evita aceasta ispita (a judecatilor critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare) urmariti sa vedeti intotdeauna in fiintele umane care va inconjoara atat calitatile, cat si partea lor cea buna!
In fiecare judecata pe care sunt tentate sa o faca, fiintele umane ar trebui inainte de toate sa-L imite pe bunul Dumnezeu
Dupa fapta si rasplata
Judecata inteleapta pune intotdeauna accentul pe implinirea deplina si exemplara a vointei Divine
Luati aminte: nu judecati, pentru a nu fi judecati!
„Aceluia caruia i s-a daruit mult, apoi mult i se va cere“
Nu va grabiti niciodata sa judecati!
Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam greselile gresitilor nostri
Adeseori, intr-un mod insidios, prin intermediul judecatilor critice,
acuzatoare, superficiale si rauvoitoare se manifesta de fapt, fie influentele demoniace, fie Satana
Alte exemple semnificative ce provin din Vechiul Testament si din Noul Testament
Intre fortele binelui si cele ale raului exista un permanent conflict ce este intotdeauna declansat, sustinut si alimentat de fortele raului
Modalitati esentiale si simple de a triumfa in conflictul cu fortele raului
Exemplul cutremurator al confruntarii lui Iisus cu Satana
Atunci cand diavolul vrea sa distruga pe cineva speculeaza intotdeauna slabiciunile pe care le are si apoi, prin anumite Influente oculte insidioase, ii ia mintile
Puterea lui Satana este limitata si insigniflanta in comparatie cu puterea nesfarsita si eterna a lui Dumnezeu
Satana este turbat de furie, deoarece el stie deja ca a fost infrant!
Opriti-va chiar acum si nu mai savarsiti raul de a-i judeca pe ceilalti intr-un mod critic, acuzator, superficial si rauvoitor!
O binecunoscuta povestire cu talc: „Oglinda blestemata a diavolului“
Din nefericire, la ora actuala, marea majoritate a fiintelor umane sunt si se complac sa ramana contaminate de „plaga“ judecatilor critice, acuzatoare, superficiale si rauvoitoare
Cel mai adesea, fiintele umane creatoare, in mod benefic orientate si originale devin tinta criticilor rauvoitoare
Treziti-va neintarziat intelepciunea inimii!
Luati aminte ca vocile interioare, in mod evident critice, nu reprezinta „vocea inimii“
Judecatile critice in lumina traditiilor spirituale
Revelatiile lui Iisus in raport cu traditia iudaica
Taoismul recomanda de asemenea o perspectiva benefica creatoare si transfiguratoare
Clementa si rabdarea in traditia islamica
Chiar si budismul recomanda adeptilor sai sa-si formeze cel mai adesea o viziune justa, cat mai obiectiva si mai profunda
Intrebati-va, spre a va cunoaste, si in felul acesta va veti descoperi
AFORISME SI CUGETARI DESPRE JUDECATA
GLOSAR

30 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)