Yoga sutra Mărește

Yoga sutra

nou

Autor: Patanjali
Editura: Lux Sublima
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 144

Comentată de Swami Vivekananda.

Mai multe detalii

22,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Tratatul fundamental scris de înţeleptul Patanjali, este o sinteză a căii yoghine şi conţine chintesenţa sa spirituală. În cele patru capitole care îl alcătuiesc, acest tratat revelează aspiranţilor plini de fervoare în căutarea Supremului Absolut învăţăturile esenţiale ale practicii yoga şi nivelurile distincte în abordarea concentrării mentale şi a stărilor de extaz divin.

Swami Vivekananda (1863 - 1902) a spus despre sine însuşi că este "India condensată". Discipol al marelui eliberat yoghin Ramakrishna, el a fost un adevărat ambasador spiritual şi a tradus pe înţelesul lumii moderne învăţătura profundă a Vedantei. Personalitatea strălucitoare, cultura occidentală şi orientală enciclopedică, elocvenţa irezistibilă şi înalta sa realizare interioară au devenit legendare. A fost printre pionierii viziunii care aspiră la o sinteză înţeleaptă între Est şi Vest, între mistică şi ştiinţă.

„Marile spirite ale planetei, cei care au transformat lumea prin exemplul lor binefacator, au afirmat ca scena lumii este doar o mica parte din drumul nostru, dincolo de care este Infinitul. Si nu s-au multumit doar sa afirme aceasta, dar au deschis calea pentru toti, au oferit metodele pe care le-au folosit pentru ca oricine sa le poata calca pe urme. Aceasta este valoarea studiului de fata, care ne va purta dincolo de lume. «Tu esti Tatal nostru. Tu ne vei duce pe celalalt mal al oceanului ignorantei.» Aceasta este stiinta mistica; nu poate fi nicio alta.“ Swami Vivekananda


Cuprinsul cărţii: „Yoga sutra-Patanjali“

  • Introducere
  • SAMADHI PADA – referitor la starea de extaz
  • SADHANA PADA – referitor la mijloace (modalităţi)
  • VIBHUTI PADA – referitor la puterile paranormale
  • KAIVALYA PADA – referitor la detaşarea (eliberarea spirituală) ultimă
  • Glosar

20 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)