Scrieri despre isihasm Mărește

Scrieri despre isihasm

IBAN: 978-973-86829-2-4

nou

Autor: Jean-Yves Leloup
Editura: Firul Ariadnei
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 192

Mai multe detalii

21,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Scrieri despre isihasm. Metoda tainica a ascultarii interioare

Isihasmul (de la grecescul isihia: pace, liniste) este o traditie milenara care ne invata meditatia si rugaciunea in crestinism. Metoda ascetica si mistica, isihasmul este fondat pe contemplarea si invocarea numelui lui Iisus pentru a atinge comuniunea cu Dumnezeu. Jean-Yves Leloup, preot ortodox, ne transmite experienta lui directa in urma pelerinajelor la Muntele Athos. Diferitele abordari istorice sau teologice din aceasta lucrare, confruntarea lor cu antropologia comparata si cu marturiile contemporane fac din aceasta carte un adevarat ghid in practica isihasmului. Acesta tainica traditie initiatica, inca prea putin cunoscuta in Occident, constituie o sursa de crestinism autentic si ne dezvaluie o comoara a patrimoniului spiritual al umanitatii.

Lucrarea de fata reprezinta un adevarat ghid in practica isihasmului. Autorul Jean-Yves Leloup, devenit preot ortodox in urma unui pelerinaj la Muntele Athos, ne ofera principiile si metodele unor sfinti si ale unor parinti ai desertului ca loan Casian, Evagrie Ponticul, Arsenie, Dionisie Areopagitul, Maxim Marturisitorul, Grigorie Palamas.

Autorul realizeaza totodata o paralela interesanta privind invocarea numelui in diferite traditii spirituale ale umanitatii: crestinism, hinduism, sufism si budism.

27 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)