Scrieri despre isihasm Mărește

Scrieri despre isihasm

IBAN: 978-973-86829-2-4

nou

Autor: Jean-Yves Leloup
Editura: Firul Ariadnei
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 192

Mai multe detalii

30,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Scrieri despre isihasm. Metoda tainică a ascultării interioare

Isihasmul (de la grecescul isihia: pace, liniște) este o tradiție milenară care ne învață meditația și rugăciunea în creștinism. Metodă ascetică și mistică, isihasmul este fondat pe contemplarea și invocarea numelui lui Iisus pentru a atinge comuniunea cu Dumnezeu. Jean-Yves Leloup, preot ortodox, ne transmite experiența lui directă în urma pelerinajelor la Muntele Athos. Diferitele abordări istorice sau teologice din această lucrare, confruntarea lor cu antropologia comparată și cu mărturiile contemporane fac din această carte un adevarat ghid în practica isihasmului. Acestă tainică tradiție initiatică, înca prea puțin cunoscută în Occident, constituie o sursa de creștinism autentic și ne dezvăluie o comoară a patrimoniului spiritual al umanității.

Lucrarea de față reprezintă un adevarat ghid în practica isihasmului. Autorul Jean-Yves Leloup, devenit preot ortodox în urma unui pelerinaj la Muntele Athos, ne oferă principiile și metodele unor sfinți și ale unor parinți ai deșertului ca loan Casian, Evagrie Ponticul, Arsenie, Dionisie Areopagitul, Maxim Marturisitorul, Grigorie Palamas.

Autorul realizează totodată o paralelă interesantă privind învocarea numelui în diferite tradiții spirituale ale umanității: creștinism, hinduism, sufism și budism.

27 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)