Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile Mărește

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile

nou

Autor: dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Blassco
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 233

Editia a III-a revazuta si adaugita

Mai multe detalii

20,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Lucrarea vine in sprijinul celor ce apreciaza ciupercile ca aliment, aceasta adevarata "carne vegetala", preferata de tot mai multi in ultima vreme datorita gustului si aromei ei deosebite, precum si continutului nutritiv foarte generos.

Structura cartii este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. Sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra. Nu lipsesc notiunile despre miceliu, despre recunoasterea si combaterea bolilor si daunatorilor, fiind trecuta in revista perspectiva de a introduce in cultura alte 7 noi specii.

Reeditata in urma succesului primelor 2 editii, aceasta carte s-a dovedit a fi foarte utila multor producatori de ciuperci. Informatiile din ea au stat la baza unor ciupercarii de succes din Romania. Scrisa clar si axata pe partea practica unei investitii in domeniul ciupercilor, te va ajuta sa intelegi mai bine domeniul si sa ai culturi mari si profitabile inca de la inceput.


Cuprinsul cartii "Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile"

Lectia 1: Introducere, ce ciuperci se pot cultiva, valoarea alimentara, cand se pot cultiva, avantajele culturii…9
Lectia 2: Spatii de cultura…16
Lectia 3: Pregatirea substratului nutritiv pentru ciuperca Agaricus bisporus …26
Lectia 4: Asezarea compostului, insamantarea si acoperirea cipuercilor Agaricus bisporus…38
Lectia 5: Conditii de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare la cipercile Agaricus bisporus…47
Lectia 6: Tehnologia de cultura a speciei Agaricus edulis…57
Lectia 7: Conditiile care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor in cultura ciupercilor Agaricus spp…62
Lectia 8: Bolile ciupercilor comestibile Agaricus bisporus. Viroze si bacterioze…70
Lectia 9: Bolile produse de ciuperci saprofite sau competitoare (concurente). Forme teratologice sau anomalii la ciupercile Agaricus bisporus…82
Lectia 10: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp. (I)…95
Lectia 11: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp (II)..109
Lectia 12: Pesticide utilizate la dezinfectia si combaterea bolilor ciupercilor comestibile…115
Lectia 13: Pesticide utilizate in combaterea daunatorilor…123
Lectia 14: Cultura ciupercilor Pleurotus spp (pastravi sau bureti). Avantajele culturii si spatii utilizate…132
Lectia 15: Substratul de cultura pentru Pleurotus spp. (materii prime si auxiliare)…137
Lectia 16: Dezinfectia termica a substratului…145
Lectia 17: Insamantarea si conditiile de microclimat pentru ciupercile Pleurotus pp…153
Lectia 18: Incubarea, asezarea brichetelor si recoltarea cipercilor Pleurotus spp…164
Lectia 19: Tenologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp pe butuci de lemn…171
Lectia 20: Protectia culturii ciupercilor Pleurotus spp. (boli si daunatori specifici)…179
Lectia 21: Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci comestibile…186
Lectia 22: Alte specii de icuperci comestibile ce ar putea fi cultivate…194
Dictionar explicativ de cuvinte…221

Reviews (0)