Cuvintele Maestrului nostru Mărește

Cuvintele Maestrului nostru

nou

Aforismele pline de înţelepciune ale lui Satguru Shiva Yoga Swami

O rara si pretioasa antologie a invataturilor rostite de maestrul spiritual hindus Yoga Swami, asa cum au fost ele culese de catre discipolii sai

Shiva Yoga Swami
Editura: Andromeda
Format: 13 x 20 cm
Numar pagini: 112

Mai multe detalii

15,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Yoga Swami mătura curtea cu o mătură lungă. „După cum vezi, fac munca unui măturător“, a spus el. „De ce ai bătut atâta drum ca să vezi un măturător?“ Şi a chicotit cu o licărire ştrengărească în priviri. Dar eu i-am tălmăcit astfel cuvintele: „Eu sunt cel care curăţă fiinţele umane. Îţi doreşti cu adevărat să fii curăţat?“ Apoi, plin de bunăvoinţă, ne-a făcut semn cu mâna să intrăm în coliba sa. Nu a fost deloc necesar să îi vorbim, pentru că era de ajuns să te gândeşti la ceva şi el răspundea instantaneu. Yoga Swami era conştient în permanenţă de toate gândurile mele. (Susunaga Weeraperuma)

Era în anul 1920 şi, împreună cu avocatul Somasunderam din Nallur, ne-am hotărât să mergem să-l vizităm pe Yoga Swami. În tinereţea mea fusesem de neîntrecut în lupta cu sabia şi în alte forme de luptă similare. Şi, drept rezultat, eram un pic arogant. În timp ce mă îndreptam spre ashram, Swami a apărut pe neaşteptate în mijlocul drumului şi m-a trântit brusc la pământ. Nu voi uita niciodată acel incident. Chiar şi cei mai renumiţi maeştri de arte marţiale nu ar putea vreodată să dea dovadă de aceeaşi îndemânare pe care mâinile şi picioarele lui Yoga Swami au manifestat-o atunci. După ce m-am ridicat, Swami m-a dus în coliba în care locuia şi m-a copleşit cu iubirea sa. Dar abia la mulţi ani după aceea am putut să înţeleg jocul divin, care m-a făcut să gust din ţărâna drumului spre ashram-ul lui Yoga Swami. (Dr. S. Ramanathan Chunnakam)


Cuprinsul cărţii: „Cuvintele maestrului nostru“

  • Introducere
  • Cuvintele maestrului nostru

6 alte produse din aceeași categorie:

Reviews (0)