Termeni și condiții

Procedura de Comandă


Clienţii pot comanda produse de pe site-ul edituraganesha.ro fie online, cu ajutorul Coşului de Cumpărături, fie prin e-mail, telefon sau fax, conform datelor de contact. Comanda se consideră valabilă numai după ce Editura Ganesha confirmă Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorării acesteia.

Clientul poate anula comanda prin e-mail sau telefon în aceeaşi zi în care a fost plasată, până la ora 16.

Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.

Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comanda cumulată.

Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condiţiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactaţi de către edituraganesha.ro telefonic sau prin email. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns, edituraganesha.ro îşi asumă dreptul de a anula comanda.

Modalităţi de plată

Plata produselor comandate se poate efectua în sistem ramburs la primirea comenzii. Se plătește cu numerar la livare.

Modalități de livrare

Livrarea produselor comandate se efectuează prin Urgent Curier București.

Preț: 12,50 lei + TVA.

Timp de livrare: 24-48 h.

Livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 100 lei.

În cazul livrării produselor comandate on-line prin serviciul de mesagerie al Poştei Române, coletul se ridica de la Oficiul Poştal arondat adresei pe care aţi furnizat-o în formularul de comandă (adresa trebuie sa coincidă cu cea din documentul de identitate al persoanei care ridică coletul). Ridicarea coletului se face pe baza avizului de primire adus de factorul poştal.

Dacă ați solicitat expedierea produselor comandate prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, cumpărătorul achită integral taxele de expediţie, care variază în funcţie de tipul curierului și distanța.

În situaţia în care clientul nu efectuează plata, comanda va fi considerată anulată şi nu va mai fi onorată. În cazul acesta, edituraganesha.ro va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri şi/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Returnarea produselor

Edituraganesha.ro va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condiţiile actului normativ menţionat) dreptul ca în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produselor cumpărate, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în ambalajul original şi doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunţarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. edituraganesha.ro are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile clientului au fost cu rea-voinţă să solicite acestuia daune interese, în condiţiile legislaţiei în vigoare. De asemenea, edituraganesha.ro îşi rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului respectiv.

Dreptul de autor

Conţinutul site-ului web edituraganesha.ro este proprietatea edituraganesha.ro şi a partenerilor şi furnizorilor săi, fiind apărat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al edituraganesha.ro.

Accesul online al utilizatorilor

Edituraganesha.ro nu garantează accesul clienţilor la site-ul web edituraganesha.ro în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terţi (probleme tehnice, defecţiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale edituraganesha.ro.

Limitarea răspunderii

Imaginile şi textele de pe site-ul edituraganesha.ro sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens, produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, edituraganesha.ro va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite. Imaginile şi descrierile produselor pot conţine erori sau pot fi diferite de realitate, edituraganesha.ro nu răspunde pentru astfel de situaţii, dar va căuta să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora.

Preţurile Magazinului online edituraganesha.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică în mod special pe site. Costurile privind livrarea sau/şi alte costuri ale serviciilor sunt menţionate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi în momentul confirmării comenzii de către edituraganesha.ro.

În cazul în care edituraganesha.ro se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menţionată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poşta Română etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la edituraganesha.ro. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

În cazul în care clientul a făcut plata în avans şi, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 10 zile din momentul expedierii şi nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.

Comenzile înregistrate pe edituraganesha.ro în zilele de Vineri, dupa ora 16, Sâmbata sau Duminica vor fi expediate în ziua de Luni.

Edituraganesha.ro nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura descrierilor cărţilor şi de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, edituraganesha.ro nu răspunde de conţinutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmitere email-uri

Prin urmatoarele activităţi: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina de contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate edituraganesha.ro, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice conţinând informaţii diverse legate strict de edituraganesha.ro. În această situaţie, datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri şi, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau şterse din baza de date edituraganesha.ro la cererea scrisă a clientului.

Forța majoră şi legea aplicabilă

Atât clientul cât şi edituraganesha.ro nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră.

Prezentul contract este supus legii române.

Drepturi

Edituraganesha.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

Important:

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SC EDITURA GANESHA SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client. Refuzul oferirii informaţiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.

Regulamentul privind protecția generală a datelor (GDPR) - Regulamentul UE 679/2016 - a fost adoptat la 27 aprilie 2016. Acesta devine executoriu începând cu 25 mai 2018, de-a lungul perioadei de tranziție și, spre deosebire de o directivă, nu impune guvernelor naționale să transmită nicio legislație de abilitare și, prin urmare, este direct obligatorie și aplicabilă.

Conform Legii nr. 677/2001, clienţii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei.

Pentru acurateţea informaţiilor clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica preţurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către edituraganesha.ro, iar preţul de cumpărare este cel afişat în momentul lansării comenzii.

Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.