Edituri

Reduceri

Chico Xavier si animalele sale iubite

Chico Xavier si animalele sale iubite

Chico Xavier ne-a lăsat un mesaj frumos despre frații noștri mici, animalele, din care reiese că asemenea oamenilor și animalele se reîncarnează. El spune că și animalele au o formă de suflet, și dacă sunt tratate cu respect, dragoste și afecțiune, rămân alături de ființa umană care le-a dăruit multă dragoste, chiar și după ce mor. Deși trec în lumea de dincolo, forma lor energetică – sufletească rămâne atașată de stăpânul mult iubit. Este un mod de a nu suferi de separare. Cine a pierdut un prieten drag (animal) să știe că acesta continuă să fie alături cu aceeași fericire de stăpânul său drag și de dincolo.

Chico spune că animalele spre deosebire de oameni nu petrec mult timp dincolo, între două reîncarnări. Când mor, forma lor de suflet sau energia lor vitală este atrasă magnetic și datorită afinității spre o nouă reîncarnare aproape de prietenul lor mult iubit (adică vechiul stăpân). În acest fel și animalele progresează încetul cu încetul.
Sufletul unor animale (al câinilor de exemplu) poate să se întoarcă repede din lumea de dincolo la stăpânul îndrăgit printr-un alt câine care se naște. Acest lucru se datorează doar meritelor noastre și ne face să înțelegem că, la fel ca noi oamenii, care căutăm evoluția spre Iisus, și animalele caută evoluția spre noi. Energia vitală care îi locuiește simte experiențele și senzațiile care sunt ca încercările și ispășirile noastre. Rezultatul este evoluția progresivă de la regatele animale la personalitățile unice, evidențiate de diferite animale și caracteristicile lor.

Redăm, mai jos, o relatare foarte interesantă despre Chico Xavier și câinele său

Chico Xavier avea un câine pe nume Boneca (Păpușa) la care ținea foarte mult. Acesta îl aștepta mereu dacă, mediumul era plecat, iar la revenirea acestuia sărea în sus de bucurie la vederea sa. Îi sărea în poală și îi lingea fața de parcă l-ar fi sărutat. Chico spunea mereu:
-"-Ah, Păpușă, am o mulțime de pureci!!!" Imediat după această afirmație, care era făcută mereu, cățeaua începea să-i zgârie pieptul cu botul și să îi vâneze purecii.
Boneca a murit bătrână și bolnavă. Chico i-a simțit plecarea. El a învelit corpul inert al cățelei în cel mai frumos șal pe care îl primise cadou și a îngropat-o în fundul curții sale, vărsând lacrimi de durere datorită despărțirii de prietena lui dragă.

Câțiva prieteni, care au asistat la aceste evenimente, la prima vizită a lui Chico la Sao Paulo, i-au oferit un cățeluș identic cu Boneca, cățeaua pierdută. Cățelușul încă foarte tânăr a fost înfășurat într-o pătură, și astfel învelit, era mângâiat de toți cei prezenți la întrunire.
În momentul în care Chico a intrat în încăpere, cineva i-a pus cățelușa în poală. Aceasta a început să se scuture în mâinile sale și să îl lingă. Chico a exclamat:
"- Boneca, sunt plin de pureci!!!"
Imediat, cățelușa a început să vâneze purecii.
Cei prezenți care au recunoscut cățeaua, Boneca, în cățelușa prezentă în acel moment în brațele lui Chico erau foarte surprinși. Era evident că această cățelușă atât de mică avea aceleași obiceiuri față de Chico, ca și bătrâna cățea Boneca ,care decedase. Plini de încântare ei au exclamat:
"- Chico, Boneca este aici ! Boneca este aici!"
Apoi, l-au întrebat pe Chico cum de se poate așa ceva.
Chico le-a explicat:
"- Când ne iubim foarte mult animalul de companie, și nutrim față de el sentimente sincere, spiritele prietenoase din lumea de dincolo îl aduc înapoi, astfel încât să nu ne lipsească.Da, Boneca, este aici și o învață pe cățelușă obiceiurile noastre comune, care mi-au fost plăcute. Noi, ființele umane, suntem în natură și pentru a ajuta progresul animalelor, în aceeași proporție în care ne ajută și îngerii pe noi."
Prin urmare, oricine maltratează un animal merge împotriva legilor lui Dumnezeu, pentru că legile Sale sunt legile conservării naturii. Și cu siguranță cine dă cu piciorul sau maltratează un câine , încă nu a învățat să iubească.

CARTI DE CHICO XAVIER: toate titlurile

Mai multe articole despre Chico Xavier:

CHICO XAVIER - CEL MAI MARE MEDIUM AL SECOLULUI XX

NOSSO LAR

Etichete chico xavier