Purifică-ți neîntârziat organismul savurând o hrană perfect naturală, sănătoasă și delicioasă Mărește

Purifică-ți neîntârziat organismul savurând o hrană perfect naturală, sănătoasă și delicioasă

nou

Autor: Florian Adel Gheorghiță
Editura: Ganesha
Format: 14,5x21 cm
Numar pagini: 264

Mai multe detalii

Previzualizare PDF

Purifica-ti neintarziat organismul

Download (235.6k)

25,00 lei TVA inclus

Mai multe informații

Introducere

Echilibrul dintre om şi natură este astăzi foarte mult perturbat.
Sunt deja evidente toate daunele provocate mediului de un progres tehnologic dominat de setea de profi t şi lipsit de judecată: mările şi oceanele poluate, pădurile distruse, găurile în stratul de ozon, ploile acide etc. Cercetările ştiinţifi ce au demonstrat legătura strânsă dintre alimentaţia actuală (cu multe preparate chimizate şi artifi ciale) şi bolile specifi ce acestei epoci: cancer, infarct, arterioscleroză, diabet, obezitate etc. Atât agricultura modernă cât şi industria alimentară sunt responsabile de generarea şi menţinerea acestei stări de fapt. Numai cei înțelepți reușesc astăzi să se sustragă curentului seducător și nefast al hrănirii la întâmplare, dezordonate, total nesănătoase, cu o hrană gata preparată sau semi-preparată, din supermarket sau de la fast-food, în majoritatea cazurilor burdușită cu aditivii cei otrăvitori, concepuți pentru înrobirea cumpărătorului, și nu pentru fericirea lui. Chiar și cei care pretind că își prepară singuri hrana, alegându-și cu grijă alimentele, mănâncă adesea într-un mod exagerat şi dezordonat: mese prea bogate, exces de grăsimi, de prăjituri, de dulciuri, de mezeluri, de alcool…

Dar trupul nostru ne îndeamnă la raţiune. Lipsa de vigoare la trezire, kilograme fără rost acumulate de-a lungul anilor, oboseală persistentă, păr de o nuanţă ternă, piele obosită…aceste semne ar trebui să ne dea de gândit. Graţie metodelor simple şi binecunoscute din vremuri imemoriale, este posibil pentru noi să eliminăm aceste toxine care ne impurifică organismul. Anumite metode sunt spectaculoase. Postul poate să ajute la drenarea organismului, fiind o metodă sigură și eficientă de purificare. Este foarte recomandată o zi de post numai cu apă, timp de 24 de ore, o dată pe săptămână. Se recomandă postul chiar și în cazul în care există unele afecțiuni, cu excepția persoanelor în vârstă, a celor aflate în convalescență, a celor anemice, sau care au cu mult sub greutatea corporală normală,a copiilor afl ați în creștere. Dar există și soluţii mai puţin radicale, și eficace în același timp.

Un regim simplu
Un regim alimentar potrivit va favoriza această curăţare internă indispensabilă şi vă va permite să savuraţi un meniu uşor de digerat şi delicios. Simplu şi cât mai natural posibil, pe bază de legume şi de fructe proaspete, acest meniu va stimula activitatea rinichilor şi a ficatului, principalele organe depurative ale trupului nostru. Veţi fi entuziasmaţi totodată să descoperiţi noi alimente, precum algele şi cerealele germinate, care sunt în acelaşi timp delicioase şi benefi ce pentru sănătatea voastră.

Câteva sfaturi esenţiale
Fructele şi legumele proaspete constituie baza unei alimentaţii cu virtuți detoxifiante şi revitalizante de maximă eficiență. Învăţaţi să le alegeţi corect şi daţi prioritate fructelor şi legumelor de sezon. Ele au un gust mai bun şi conţin mai multe elemente nutritive. Fructele ne oferă o gamă atât de variată de posibilități de alegere, încât le putem consuma în fi ecare zi fără să ne plictisim de ele niciodată! Întregi, în salate sau sub formă de suc proaspăt stors, de preferinţă cultivate în regiunea în care trăiţi, de calitate bio şi culese la maturitate… Pentru a vă proteja bugetul, este bine să vă informaţi − cu siguranţă există în apropierea voastră producători care propun vânzarea directă.
Pentru a beneficia cât mai mult de vitamine, minerale şi oligoelemente, achiziţionaţi fructe şi legume în forma lor „brută” − morcovii şi napii cu tot cu frunze, de exemplu. Salatele ambalate, ca de altfel tot ceea ce este deja preparat, trebuie să fi e cu grijă… evitate. Alimentele industriale pline de aditivi, din făină şi zahăr rafi nat, de cele mai multe ori mult prea impure, blochează funcționarea corectă a organismului şi îngreunează trupul. Pe scurt, mâncaţi simplu şi natural cât mai des posibil!

Ajutaţi-vă prin obiceiurile cotidiene
Totul începe la trezire: nimic mai indicat în acest moment decât să beţi un pahar mare cu apă călduţă, în care aţi adăugat sucul de la o lămâie! Apoi, pe parcursul zilei, serviţi cel puţin o masă pe zi pe bază de salate şi de crudităţi. Vitaminele se păstrează cel mai bine atunci când preparăm legumele crude şi le servim imediat după preparare. O altă modalitate este călirea blândă la aburi ori în oala de tuci, sau la cuptor, pentru soteuri; astfel se eliberează toate aromele şi parfumurile delicioase ale legumelor, conservându-se calitățile lor nutritive, putând alcătui cu ele platouri savuroase și sățioase.

15 alte produse din aceeași categorie: