Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene

Cartea conţine informaţii care vă vor permite să descoperiţi o mulţime de surse bogate in proteine vegetale. Este un ghid bine documentat pentru o alimentaţie lacto-ovo-vegetariană, ce procură fiinţei umane atât energie, regenerare şi vitalitate, cât şi o hrănire perfect echilibrată, naturală, savuroasă şi pură. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspecţii şi aceasta corespunde unei viziuni înnoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau începutul) multor transformări ce apar apoi în sfera conştiinţei.


Autor: Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Pagini: 216 pagini + 8 pagini color
Format: 21 x 30 cm


45,00 lei

Descriere

Prof. yoga Gregorian Bivolaru

Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene pentru yoghini incepatori si avansati

Editura SHAMBALA

Cu toţii ştim că, în alimentaţia sănătoasă, proteinele, care mai sunt denumite şi „cărămizile“ trupului, îndeplinesc pentru organism un rol structural şi funcţional foarte important. Proteinele intră în alcătuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a părului, a unghiilor, a membranelor celulare, a ţesuturilor conjunctive etc. Pe lângă aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai îndeplinesc şi un rol funcţional (intră în compoziţia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).

În conformitate cu un clişeu alimentar – inoculat în gândirea comună mai ales prin forţa unor obişnuinţe cultivate în mod cât se poate de voit şi de interesat, prin publicitatea plătită de marile concerne agroindustriale – mulţi oameni au ajuns să creadă cu o mare convingere, deşi fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea şi că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forţă şi rezistenţă fizică.

Cartea „Proteine vegetale“ demonstrează cu argumente ştiinţifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic şi că, în realitate, pentru menţinerea unei sănătăţi depline, este de preferat ca omul să îşi procure proteinele în principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminţe oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de către diferite organisme internaţionale, trebuie să remarcăm diferenţele mari care apar, chiar de la un an la altul, între procentele şi valorile din statisticile aşa-zis oficiale, cifrele variind atât de mult, încât ar trebui să credem că necesităţile alimentare ale fiinţelor umane variază la rândul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui să le ridice destule semne de întrebare celor care cel mai adesea se mai lasă „gândiţi“, prin intermediul clişeelor de publicitate referitoare la sănătate şi alimentaţie, care sunt în realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.

În cartea „Proteine vegetale“ găsim o mulţime de informaţii care ne vor permite să descoperim o mulţime de surse bogate de proteine vegetale. Totodată, această lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentaţie lacto-ovo-vegetariană, ce procură fiinţei umane atât energie, regenerare şi vitalitate, cât şi o hrănire perfect echilibrată, naturală, savuroasă şi pură. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspecţii şi aceasta corespunde unei viziuni înnoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau începutul) multor transformări ce apar apoi în sfera conştiinţei.

Alimentaţia naturală şi hrănitoare începe cu modul în care sunt crescute legumele şi fructele în grădini şi în livezi, unde agricultorul cultivă pământul cu înţelepciune şi iubire, fără îngrăşăminte chimice şi fără alte substanţe artificiale care nu fac decât să scadă calitatea nutritivă şi savoarea legumelor şi a fructelor, având în plus un efect nociv asupra organismului.

Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante şi nutritive şi, dacă totodată ştim să le combinăm, este apoi uşor ca ele să acopere într-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrată a diferitelor ingrediente de origine vegetală (de exemplu, a plantelor aromatice care au în acelaşi timp şi proprietăţi curative) oferă meniurilor vegetariene o savoare inedită, ceea ce face ca aceste preparate să fie atât nutritive, cât şi delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezenţei mai multor principii naturale plăcut mirositoare, care participă la manifestarea complexă a savorii şi a plăcerii gustative. Ceea ce experimentăm ca fiind o anumită savoare este, de fapt, o combinaţie de arome, gusturi şi mirosuri. Actul hrănirii este în acelaşi timp o experienţă multisenzorială, o percepţie sinestezică a simţurilor: mirosul, gustul, vederea şi atingerea.

Arta culinară este considerată în tradiţiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figurează în faimosul tratat KAMA SUTRA. Iată ce spunea înţeleptul Maha Chohan: Dacă o femeie pură, armonioasă şi vitală ar putea vedea scânteile de lumină subtilă ce ies din vârfurile degetelor ei atunci când găteşte, precum şi lumina tainică şi curenţii subtili coloraţi ce intră în hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimită să descopere cât de multe energii tainice canalizează atunci prin fiinţa ei şi în felul acesta le înmagazinează în mâncarea pe care o pregăteşte. Atât energia ei feminină, cât şi emoţiile ei se impregnează atunci în acea hrană şi apoi, în momentul îngurgitării îi influenţează pe toţi cei care o consumă (prin declanşarea anumitor procese de rezonanţă ocultă). Prepararea atentă şi plină de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante şi mai puţin înţelese activităţi ale existenţei femeii. Tocmai de aceea, această activitate ar trebui să fie realizată atent, pe îndelete, fără grabă, în pace şi cu bucurie, pentru că atunci însăşi substanţa cea tainică a vieţii fiinţei umane care găteşte intră şi se acumulează în acea mâncare, iar ulterior ea va fi ingerată, devenind apoi (prin declanşarea anumitor procese de rezonanţă ocultă) o parte din energia persoanei care o primeşte.

Multe fiinţe umane înţelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentaţie alcătuită doar din produse simple, naturale şi pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai câţiva dintre celebrii vegetarieni ai Antichităţii şi ai creştinismului primelor secole.

Vegetarianismul este deja astăzi un curent binefăcător în expansiune. Aceasta explică de ce multe personalităţi ale vieţii publice au adoptat această dietă sănătoasă. Amintim aici pe câteva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.

În încheiere, vă urăm poftă bună atunci când veţi pune în aplicare reţetele savuroase oferite în cartea „Proteine vegetale“. (profesor yoga Gregorian Bivolaru)

Cuprinsul cărţii: „Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene“
  • PREFAŢĂ
  • SĂ NE HRĂNIM ÎN MOD ÎNŢELEPT
    • Alimentaţia actuală este toxică şi defectuoasă
    • Dieta vegetariană este tot mai apreciată
  • LIMBAJUL SECRET AL ADN-ULUI ESTE EXPRESIA FIZICĂ A VIEŢII
    • Nimic nu este întâmplător la nivelul ADN-ului
    • Dovezi ştiinţifice despre harta genomului uman
  • INFORMAŢII SEMNIFICATIVE ŞI ADEVĂRATE CARE EVIDENŢIAZĂ MAREA MINCIUNĂ AGRO-ALIMENTARĂ
    • Energia alimentelor cu care ne hrănim ne influenţează propria conştiinţă
    • Două secole în care alimentaţia oamenilor a ajuns, treptat, în declin
    • Boala vacii nebune – încă o şansă pentru toţi oamenii de a înţelege situaţia actuală a industriei agro-alimentare
    • Demascarea înşelătoriei „alimentelor“ produse industrial
    • Câte puţin din fiecare element toxic, pentru a obţine. . . un cocktail „nutritiv“
    • Situaţia actuală a alimentelor
      • Alimente îndelung preparate termic
      • Alimentele prelucrate industrial
    • Organismele modificate genetic sau „Frankenstein“ în farfuria dumneavoastră
    • Hrana pentru copii
    • Industria cărnii – măcelărirea animalelor
  • AGRICULTURA ORGANICĂ ŞI AGRICULTURA BIODINAMICĂ SUNT METODELE VIITORULUI
    • Agricultura biologică
      • Evoluţia agriculturii biologice
      • Ce este agricultura biologică?
        • Pământul
        • Animalele
        • Calitate de la un capăt la altul
        • Reglementarea alimentelor biologice
    • Agricultura biodinamică – o modalitate naturală şi spirituală pentru viitorul umanităţii
      • Ce este agricultura biodinamică?
      • Principiile de bază ale agriculturii biodinamice
        • O nouă perspectivă asupra hranei
        • Citirea cărţii Naturii şi a propriei fiinţe
        • Să ţinem cont de ritmurile cosmice
        • Viaţa plantelor este intim legată de viaţa solului
        • O nouă viziune asupra nutriţiei
        • Preparatele biodinamice – remedii pentru pământ
        • Hrană naturală pentru plante şi animale
        • O agricultură nechimizată şi nemodificată genetic
        • Ferma ca unitate de bază a agriculturii
        • Economie bazată pe o reală cunoaştere
      • Agricultura biodinamică în România
      • Beneficiile produselor bio
        • Pentru noi
        • Pentru celelalte fiinţe, cât şi pentru planeta Pământ
        • Conceptul bio
  • IUBIREA, APA ŞI … ELEMENTELE NUTRITIVE
    • Metabolismul bazal
    • Necesităţile fiinţei umane
      • Iubirea
      • Apa
        • Sângele
        • Urina
        • Laptele matern
        • Fluidul menstrual
        • Saliva
      • Proteine
      • Glucide
      • Lipide
      • Vitamine, enzime şi elemente minerale
  • PROTEINELE SUNT SURSA VIEŢII
    • Ce este o proteină?
    • Aminoacizii (AA)
      • Diferenţele dintre aminoacizi
    • Structura proteinelor
    • Metabolismul trupului
    • Asimilarea aminoacizilor
    • Purinele
    • Calităţile proteinelor
      • Factorul limitator
      • Metode de evaluare pentru calitatea nutriţională a hranei
    • Concluzii nutriţionale
    • Proprietăţile aminoacizilor esenţiali
    • Proprietăţile aminoacizilor neesenţiali
  • ATENŢIE LA „MATERIILE PROTEICE VEGETALE“!
    • De ce corporaţiile din industria agro-alimentară preferă „materiile proteice vegetale“
    • Diferitele tipuri de texturi
    • Soia modificată genetic
  • PROTEINELE VEGETALE SUNT HRANA A MILIARDE DE OAMENI
    • Algele
      • Compoziţia algelor
      • Algele brune
      • Algele roşii
      • Algele verzi
      • Algele de provenienţă japoneză
    • Cerealele
      • Descrierea unei cereale
      • Forme de prezentare a cerealelor
      • Prepararea cerealelor
    • Cele mai folosite cereale
      • Amarantul
      • Grâul
      • Alacul
      • Kamut
      • Orezul
      • Ovăzul
      • Porumbul
      • Meiul
      • Orzul
      • Secara
      • Quinoa
      • Hrişca
    • Leguminoasele
      • Fasolea
      • Lintea
      • Bobul
      • Mazărea
      • Năutul
      • Soia nemodificată genetic
    • Seminţele oleaginoase
      • Susanul
      • Nucile
      • Alunele de pădure
      • Migdalele
      • Seminţele de floarea soarelui
      • Seminţele de in
      • Seminţele de dovleac
    • Sucuri şi nectaruri
      • Sucuri nutritive din lăstari de cereale verzi
        • Sucuri de cereale
      • Sucuri din lăstari de leguminoase
      • Sucuri din zarzavaturi şi legume
      • Cocktail de sucuri
      • Nectaruri din fructe, legume, plante medicinale
        • Nectaruri cu lapte vegetal
        • Nectaruri cu macerate din plante
  • CONCEPTUL BIO-ECOLOGIC-ORGANIC
    • Micul dejun
    • Băuturi
    • Sosuri
    • Specialităţi culinare gata preparate
    • Amestecuri de cereale
    • Deserturi şi lactate
    • Diverse produse
    • Alge
    • Îndulcitori
    • Uleiuri şi grăsimi vegetale
    • Condimente
    • Conserve
    • Compoturi
    • Alimente pentru copii
    • Produse cosmetice şi de curăţenie a casei
    • Proprietăţile fibrelor vegetale
  • SURSE PROTEICE VEGETALE EXTRAORDINARE
    • Uimitoarele seminţe germinate
      • Ce feluri de seminţe se germinează?
      • Cum se produce germinarea?
      • Pentru ce se folosesc în alimentaţie seminţele germinate?
        • Germeni de grâu
        • Germeni de seminţe de in
        • Germeni de seminţe de dovleac
        • Germeni de creson
        • Germeni de sparanghel
        • Germeni de varză roşie
        • Germeni de varză de Bruxelles
        • Germeni de morcovi
        • Germeni de cânepă
        • Germeni de schinduf
        • Germeni de linte
        • Germeni de fasole mung
        • Germenii de rucola (voinicica)
      • Care parte a germenilor se consumă?
      • În ce preparate se pot adăuga germenii?
    • Alte complemente alimentare extrem de nutritive şi bogate în proteine
      • Spirulina
      • Chlorella
      • Drojdia de bere
  • REŢETE SAVUROASE CU PROTEINE MIRACULOASE
    • Condimentele aromate
    • Algele -ierburile mărilor
      • Supă de alge cu wakame şi dulse
      • Supă miso tradiţională
      • Supă de alge cu ou
      • Salată de alge cu avocado şi ciuperci champignon
      • Salată verde cu alge, porumb şi maioneză
      • Salată albă cu alge şi sos Roquefort
      • Reţetă tradiţională aromată
      • Sos în trei culori pentru spaghetti fine
      • Sos „Ocean“ cu trei feluri de alge (dulse, wakame, nori)
      • Salată de alge nori, castraveţi şi ridiche neagră
      • Sushi nori – varianta tradiţională
      • Sushi nori – variantă
      • Salată picantă de alge cu ciuperci şi ţelină
    • Amarantul – cel care va rămâne veşnic tânăr
      • Seminţe fierte de amarant (reţetă de bază)
      • Salată de amarant cu vinete grill
      • Crochete din seminţe de amarant şi cartofi
      • Seminţe prăjite de amarant (reţetă de bază)
      • Chifteluţe din seminţe de amarant
      • Budincă de amarant cu seminţe de pin şi fructe
    • Bobul – sămânţa virilităţii
      • Bob verde fiert (reţetă de bază)
      • Bob uscat fiert (reţetă de bază)
      • Pastă de bob
      • Supă egipteană cu bob
      • Bob prăjit
      • Bob cu sos de tomate
      • Bob proaspăt turcesc
      • Bob cu ciuperci şi smântână
      • Bob înăbuşit cu ceapă
      • Salată de bob
    • Ciupercile – proteinele pădurii
      • Reţete cu ciuperci proaspete
        • Salată de ciuperci proaspete cu brânză tofu
        • Salată de ciuperci proaspete cu avocado
        • Salată de ciuperci proaspete cu andive şi maioneză
        • Ciuperci proaspete cu salată verde
      • Reţete cu ciuperci gătite
        • Omletă cu ciuperci şi brânză tofu
        • Ciuperci la cuptor cu legume şi brânză tofu
        • Supă cremă de ciuperci şi legume
    • Fasolea -vrejul care urcă la cer
      • Fasolea verde
      • Fasolea uscată sub formă de boabe
      • Ciorbă de boabe de fasole cu verdeţuri aromate
      • Supă provensală
      • Chili vegetarian
      • Fasole mexicană cu orez picant
      • Salată de fasole multicoloră
      • Salată cu fasole roşie şi avocado
      • Fasole cu tarhon şi smântână
    • Grâul – planta energiei, a vitalităţii şi a generozităţii
      • Grâu boabe fiert (reţetă de bază)
      • Grâu boabe prăjit (reţetă de bază)
      • Făina integrală de grâu (reţetă de bază)
      • Făina grişată – grisul (reţetă de bază)
      • Cuş-cuş (reţetă de bază)
      • Pastele şi tăiţeii (reţetă de bază)
      • Pil-pil (reţetă de bază)
    • Reţete cu grâu nepreparat termic
      • Cremă la pahar cu grâu germinat
      • Grâu boabe cu miere şi nuci
      • Salată de bulgur cu struguri
      • Tabule
      • Dejunul Kolath
    • Reţete cu boabe fierte de grâu integral
      • Pilaf de grâu cu linte
      • Grâu fiert cu mere şi nuci
      • Grâu integral crupe sau bulgur fiert
      • Supă de roşii cu bulgur de grâu
      • Pilaf de grâu
      • Pilaf de grâu cu ciuperci şi legume
      • Bulgur cu măsline
    • Reţete cu grâu măcinat – făină de grâu integrală preparată termic
      • Panigran – pastă din făină integrală de grâu şi legume
      • Chapati
      • Pâine din făină integrală de grâu
      • Clătite din făină integrală de grâu, mere, miere şi nuci
      • Reţetă cu grâu măcinat – făină grişată
      • Gris de grâu cu fructe – desert răcoritor de vară
    • Reţete cu seitan
      • Seitan – gluten de grâu
      • Seitan (reţetă de bază)
      • Seitan fiert (reţetă de bază pentru preparate)
      • Seitan – şniţele
      • Seitan copt în tavă
      • Seitan în sos de tomate
      • Seitan tradiţional din Burgundia
      • Seitan cu sote de legume
    • Hrişcă – „soba“ tibetană
      • Hrişcă crudă (reţetă de bază)
      • Hrişcă prăjită (reţetă de bază)
      • Hrişcă fiartă (reţetă de bază)
      • Reţete cu hrişcă crudă
        • Salată de hrişcă crudă cu legume
        • Salată de avocado cu hrişcă crudă
      • Reţete cu boabe de hrişcă fiartă
        • Mâncare de hrişcă fiartă cu legume
        • Mâncare de hrişcă cu ciuperci
      • Reţetă cu boabe de hrişcă prăjită
        • Hrişcă prăjită cu unt sau cu lapte
      • Reţete cu făină de hrişcă
        • Gogoşele din hrişcă
        • Blini (din bucătăria rusă)
    • Lintea – mărgeluţele Orientului
      • Linte fiartă (reţetă de bază)
      • Reţete cu linte fiartă
        • Linte cu orez
        • Pastă de linte roşie
        • Pateu cu linte roşie şi gris
        • Supă cremă de linte cu legume
        • Supă de linte verde
        • Supă de linte cu mazăre uscată şi tamarind
        • Linte cu maioneză
        • Mâncare de linte aromată
        • Tomate umplute cu linte
        • Mâncare cu linte şi dovleac
    • Mazărea – vitalitate şi savoare
      • Mazărea uscată fiartă (reţetă de bază)
      • Reţete cu mazăre verde
        • Sufleu de mazăre verde zdrobită
        • Piure din boabe de mazăre zdrobită
        • Salată de mazăre cu bulgur de grâu
        • Mâncare de mazăre
        • Supă de mazăre
        • Crochete de mazăre galbenă boabe
        • Sote de mazăre
    • Meiul – gustos şi hrănitor
      • Mei fiert (reţetă de bază)
      • Mei prăjit şi apoi fiert (reţetă de bază)
      • Reţete cu mei fiert
        • Mei cu sote de legume
        • Mămăligă din mei
        • Risotto de mei şi amarant cu seitan şi ciuperci
        • Crochete din mei
        • Crochete din mei şi ciuperci
        • Tartă de mei
        • Bomboane delicioase superproteice
    • Năutul – puterea virilităţii
      • Năut fiert (reţetă de bază)
      • Năut crud – macerat (reţetă de bază)
      • Năut prăjit (reţetă de bază)
      • Reţete din boabe de năut crud
        • Lapte de năut
      • Reţete din boabe de năut fiert
        • Năut copt condimentat picant
        • Năut prăjit condimentat aromat
        • Supă cremă indiană de năut
        • Humus
        • Chiftele de năut
        • Năut picant cu roşii (chana masala)
        • Pateu de năut
        • Cremă de năut cu rozmarin
        • Falafel
        • Orez cu năut
        • Salată indiană de năut
        • Salată de năut
    • Orezul – sămânţa albă a Orientului
      • Orez fiert (reţetă de bază)
      • Orez de primăvară cu urzici, ştevie sau spanac
      • Salată de orez răcoritoare, cu castraveţi şi avocado
      • Orez cu legume
      • Orez cu unt şi legume cu aromă delicată
      • Crochete de orez cu mentă
      • Orez cu curry
      • Ardei gras umplut cu orez şi ciuperci
      • Orez indian
      • Orez cu şofran
      • Orez tailandez cu sos picant din brânză tofu
      • Sarmale în frunze de hrean, podbal, tei, ştevie, viţă – deliciul primăverii
      • Desert cu orez, mere, miere şi caju
    • Orzul – hrana inimii sănătoase
      • Orz prăjit şi fiert (reţetă de bază)
      • Orz fiert (reţetă de bază)
      • Reţetă din făină integrală de orz
        • Supă din făină integrală de orz
      • Reţete din boabe de orz fiert
        • Orz turcesc
        • Budincă egipteană de orz
        • Supă de orz
        • Piure din fulgi de orz
    • Ovăzul – cereala hrănitoare
      • Ovăz fiert
      • Kasha
      • Reţete din fulgi de ovăz
        • Porridge nefiert superproteic
        • Ciorbă de creson şi fulgi de ovăz
        • Budincă cu fulgi de ovăz
        • Omletă cu fulgi de ovăz
      • Reţete din arpacaş de ovăz
        • Porridge
        • Clătite cu arpacaş de ovăz
        • Escalop cu arpacaş de ovăz
    • Porumbul – savuros şi hrănitor
      • Porumb fiert
      • Porumb copt
      • Porumb cu urdă de vaci
      • Reţete din făină de porumb
        • Mămăligă asezonată cu condimente
        • Mămăligă cu condimente şi ochiuri în cuib
        • Mămăligă cu tomate şi vinete
        • Prăjitură cu mălai şi pere
      • Reţete din porumb boabe
        • Salată cu porumb, ciuperci şi brânză
        • Salată de porumb şi coriandru
        • Salată mexicană cu sos Salsa
    • Quinoa – mama cereală
      • Quinoa fiartă (reţetă de bază)
      • Reţete din quinoa fiartă
        • Tabule cu quinoa
        • Salată de quinoa cu legume
        • Salată de quinoa cu năut
        • Supă cremă de quinoa cu dovleac
        • Supă cremă de quinoa cu ţelină
        • Piure de quinoa cu cartofi
        • Desert cu quinoa şi lapte de migdale
        • Budincă delicioasă de quinoa
      • Reţete din fulgi de quinoa
        • Gnocchis
        • Crochete din fulgi de quinoa cu ciuperci
        • Sufleu din fulgi de quinoa
        • Gratin din fulgi de quinoa cu cartofi
      • Reţetă din făină de quinoa
        • Pâine
    • Secara – sămânţa căldurii interioare
      • Reţete din făină de secară
        • Pâine simplă de secară
        • Chifle de secară
        • Pişcoturi de secară cu seminţe
        • Fursecuri mici
      • Reţete din fulgi de secară
        • Fulgi de secară cu kiwi şi caju
    • Soia – boabele aurite ale proteinelor vegetale
      • Tonuy sau lapte de soia (reţetă tradiţională)
      • Iaurt din lapte de soia
      • Clătite cu lapte de soia
      • Reţete din brânză tofu
        • Brânză de soia – tofu (reţetă tradiţională)
        • Kori-tofu (reţetă tradiţională)
        • Pateu pentru tartine cu măsline şi nuci
        • Pateu de tofu cu spanac
        • Cremă de brânză tofu cu legume şi verdeţuri
        • Budincă de paste integrale cu brânză tofu
        • Brânză tofu cu sos aromat
      • Reţete din tempeh
        • Tempeh (reţetă tradiţională)
        • Tempeh prăjit în stil tradiţional indonezian
        • Tempeh dulce-acrişor
        • Tempeh cu sos de tomate şi curry
        • Tempeh cu sos alb
        • Natto (prezentare generală)
        • Miso (prezentare generală)
        • Sufu (reţetă tradiţională)
      • Reţete din soia boabe
        • Salată de boabe de soia
        • Drob din boabe de soia şi ciuperci
        • Chifteluţe din boabe de soia
        • Plăcintă cu soia
        • Drob de soia cu orez
      • Reţete din făină de soia
        • Supă de roşii cu soia
        • Diferite sosuri din soia (shoyu, tamari, miso)
        • Tamari (prezentare generală)
        • Shoyu (reţetă tradiţională)
    • Susanul – cel care prelungeşte viaţa
      • Salată afrodiziacă
      • Prăjiturele cu susan
      • Clătite din ceapă cu seminţe de susan
      • Prăjiturele din susan, gris şi curmale
    • Seminţele oleaginoase – miezul plin de energia vieţii
      • Migdale cu fasole verde
      • Migdale cu broccoli
      • Salată de nuci
      • Salată de linte cu nuci
      • Mere coapte cu fistic
      • Salată Exotic Fruct
      • Desert cu nuci
      • Trufe răcoritoare de ciocolată
    • Sucuri şi nectaruri – proteine naturale instant
      • Sucuri din fructe, legume şi plante
        • Cocktail-uri de sucuri vitalizante
          • Cocktail cu suc de grâu verde regenerant
          • Nutritiv cu ananas
          • Cocktail antioxidant cu suc de orz verde
          • Energizant din orz verde cu miere
          • Bază vitală
          • Tonic proaspăt
          • Nutritiv verde
          • Reţete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect tonic rapid şi eficient
        • Cocktail-uri de sucuri detoxifiante
          • Purificator
          • Miracol verde pur
          • Natura primăvara
          • Reţete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect purificator rapid şi eficient
        • Sucuri imunostimulatoare
          • Puterea ursului
          • Orange imunoprotector
          • Reţete pentru prepararea unor sucuri imunostimulatoare simple,
          • rapide şi eficiente
      • Nectaruri din fructe, legume şi plante medicinale
        • Nectaruri cu apă plată
          • Fructele muntelui
          • Mereu verde
          • Sănătate curată
        • Nectaruri cu lapte vegetal
          • Sferă de energie
          • Cremă deliciul fructelor
          • Nectarul zânelor
        • Nectaruri cu macerate din plante
          • Mental fresh
          • Vitalitate forte
          • Nectar vital amarant
        • Nectaruri cu sucuri de fructe şi legume
          • Putere din orz verde
          • Verde pur de primăvară
          • Exotic delight
  • ANEXE – VINDECĂTORII NATURALI – SURSE VEGETALE DE PROTEINE, AMINOACIZI ŞI FIBRE
    • Surse vegetale care conţin proteine
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial valină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial triptofan
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial izoleucină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial leucină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial lizină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial metionină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial fenilalanină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul esenţial treonină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul arginină
    • Surse vegetale care conţin acidul aspartic
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul cisteină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul cistină
    • Surse vegetale care conţin acidul glutamic
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul glutamină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul glicină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul histidină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul prolină
    • Surse vegetale care conţin aminoacidul tirozină
    • Surse vegetale care conţin fibre
  • PARABOLA BOBULUI DE GRÂU
  • GLOSAR DE TERMENI
  • BIBLIOGRAFIE

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.