Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile; editia a III-a revazuta si adaugita

Lucrarea vine in sprijinul celor ce apreciaza ciupercile ca aliment, aceasta adevarata carne vegetala, preferata de tot mai multi in ultima vreme datorita gustului si aromei ei deosebite, precum si continutului nutritiv foarte generos.


Autor: dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Blassco
Pagini: 251
Format: 13x20 cm


14,00 lei

Descriere

Structura cartii este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. Sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra.

Dr. ing. Ioana Tudor este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura, Bucuresti. Titluri stiintifice: dr. in stiinte agronomice, specializarea Legumicultura, 1998, cu teza: Optimizarea factorilor biologici si tehnologiei la Pleurotus spp. in vederea obtinerii unor productii ridicate cu consum minim de energie. Coautor la 4 brevete pentru inventiile: Tulpina de ciuperci de agricultura (Agaricus campestris L., var. Bisporus Lange (Moller et Schaffer)- Bulgare de zapada 5), 1986; Metoda de cultura a ciupercilor (buretilor) Pleurotus sp., 1991; Substrat de cultura pt Pleurotus, 1996; Instalatie si procedeu pt dezinfectia unui substrat de cultura, OSIM 2012. A predat cursul de scurta durata pentru calificare in meseria de Ciupercar in cadrul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola la OJCA Ilfov, Constanta si Dambovita si in cadrul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca – Giurgiu. In prezent preda cursul de ciupercar acreditat de CNFPA in cadrul SC SSM Protect Grup SRL din Bucuresti. Irina Tudor este autoare a peste 190 articole stiintifice si de popularizare si a 27 de carti.


Cuprins:

Lectia 1
Introducere. Valoarea alimentara, avantajele culturii, cand si ce specii se pot cultiva, sfaturi privind infiintarea unei ciupercarii

Lectia 2
Spatii de cultura pentru Agaricus spp.

Lectia 3
Pregatirea compostului nutritiv pentru ciuperci Agaricus spp.

Lectia 4
Asezarea compostului, insamantarea si acoperirea ciupercilor Agaricus bisporus

Lectia 5
Conditii de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare la ciupercile Agaricus spp.

Lectia 6
Tehnologia de cultura a speciei Agaricus edulis

Lectia 7
Conditiile care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor in cultura ciupercilor Agaricus spp.

Lectia 8
Bolile ciupercilor comestibile Agaricus bisporus
Viroze si bacterioze

Lectia 9
Bolile produse de ciuperci saprofite sau competitoare (concurente)
Forme teratologice sau anomalii la ciupercile Agaricus bisporus

Lectia 10
Daunatorii ciupercilor Agaricus spp. (I)

Lectia 11
Daunatorii ciupercilor Agaricus spp. (II)

Lectia 12
Pesticide utilizate in dezinfectia si combaterea bolilor ciupercilor comestibile

Lectia 13
Pesticide utilizate in combaterea daunatorilor

Lectia 14
Cultura ciupercilor Pleurotus spp. (pastravi sau bureti)
Avantajele culturii si spatii utilizate

Lectia 15
Substratul de cultura pentru Pleurotus spp. (materii prime si auxiliare)

Lectia 16
Dezinfectia termica a substratului

Lectia 17
Insamantarea si conditiile de microclimat pentru ciupercile Pleurotus spp.

Lectia 18
Incubarea, asezarea brichetelor si recoltarea ciupercilor Pleurotus spp.

Lectia 19
Tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp. pe butuci de lemn

Lectia 20
Protectia culturii ciupercilor Pleurotus spp. (boli si daunatori specifici)

Lectia 21
Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci comestibile

Lectia 22
Alte specii de ciuperci comestibile ce ar putea fi cultivate

Dictionar explicativ de cuvinte
BIBLIOGRAFIE

Preț Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile; editia a III-a revazuta si adaugita, de dr. ing. Ioana Tudor, editura Blassco: 14 lei

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.